Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διέλυσε τη Ρεάλ η Εφές και έκανε το πρώτο βήμα (90-63)

Διέλυσε τη Ρεάλ η Εφές και έκανε το πρώτο βήμα (90-63)

Η Αναντολού Εφές διέλυσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Κωνσταντινούπολη με σκορ 90-63 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στο final 4 της Euroleague

Η Αναντολού Εφές πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία και διέλυσε με σκορ 90-63, κάνοντας το 1-0 στη σειρά και παράλληλα το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στο Final 4 της Euroleague.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έκαναν πάρτι στο β’ μέρος και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη «βασίλισσα» να πιστέψει πως μπορεί να φύγει με το διπλό από το ματς.

Πρώτοι σκόρερς για τους γηπεδούχους ήταν οι Ροντρίγκ Μπομπουά με 19 και Σερτάτς Σανλί με 17, ενώ συνολικά πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Στην άλλη πλευρά εκείνοι που πάλεψαν περισσότερο επιθετικά ήταν οι Τρέι Τόμπκινς και Έντι Ταβάρες με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά κλειστό, με την Εφές να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει κυρίως χάρη στην επιλογή του Πάμπλο Λάσο να βάλει πάνω στον Σέιν Λάρκιν τον Τζέφρι Τέιλορ και τον Γκαρούμπα πάνω στον Βασίλιε Μίτσιτς, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να μην έχουν την αποτελεσματικότητα που μας έχουν συνηθίσει.

Πάντως οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν και την αστοχία της «βασίλισσας», με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 44-40, και να μας προετοιμάζει για ένα ντέρμπι στο δεύτερο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όμως εντελώς διαφορετικό καθώς οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν πάτησαν γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους, τρέχοντας ένα τρομακτικό επιμέρους 46-23 μέσα στα επόμενα 20 λεπτά, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους «μερένγκες» να πιστέψουν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Έτσι οι Τούρκοι έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση τους στο Final 4 της Euroleague, ωστόσο έχουν ακόμα ένα ματς στην έδρα τους πριν πάνε στη Μαδρίτη για τα επόμενα ματς.

Δείτε το box score του αγώνα:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024