Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές που έχουν υποστεί έως σήμερα και διεκδικούν να τους αποδοθούν όσα δικαιούνται.

«Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας» έγραφε το κέντρο πανό με το οποίο οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στο πλαίσιο σημερινής παναττικής τους κινητοποίησης.

Ζητούν επίσης την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, καταβολή του Δώρου του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού, κατώτατη σύνταξη για όλους 600 ευρώ, από 384 που είναι σήμερα, αλλά και καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 Μαΐου, στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πρωτομαγιάς και να αγωνιστούν για όσα τους οφείλονται. «Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα ταμεία μας καταληστεύτηκαν. 40 δισεκατομμύρια αρπάχτηκαν».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr