Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής» - Φόβοι για επανάκαμψη της πανδημίας

Κοροναϊός : «Αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής» – Φόβοι για επανάκαμψη της πανδημίας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

Προειδοποιήσεις για επανάκαμψη της πανδημίας, εκφράζουν οι ειδικοί, που «βλέπουν» σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, με φόντο τα κορονοπάρτι και τους ακραίους συνωστισμούς σε πλατείες.

Όπως επισήμανε, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

«Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική», είπε στον Σκάι και εξήγησε ότι για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

«Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία», σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, τόνισε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη της πανδημίας. «Τα νούμερα επανέρχονται» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μιλώντας για τα εμβόλια, ο κ. Μανωλόπουλος είπε πως το 40% των ηλικιωμένων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο για ποιους κάνει το κάθε εμβόλιο, ανέφερε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024