Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή είναι η νέα πολυτελής βίλα του Πούτιν - Διαθέτει αίθουσες μασάζ και θαλάμους κρυοθεραπείας

Αυτή είναι η νέα πολυτελής βίλα του Πούτιν – Διαθέτει αίθουσες μασάζ και θαλάμους κρυοθεραπείας

Έρευνα του ιδρύματος «Καταπολέμησης της Διαφθοράς» (FBK) του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, και διωκόμενου από το καθεστώς Πούτιν, Aλεξέι Ναβάλνι αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την πολυτελή οικία του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου

Γαλαντόμος προς… τον εαυτό του με τα χρήματα των Ρώσων φορολογουμένων φαίνεται πως έιναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έρευνα του ιδρύματος «Καταπολέμησης της Διαφθοράς» (FBK) του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, και διωκόμενου από το καθεστώς Πούτιν, Aλεξέι Ναβάλνι αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την πολυτελή οικία του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου που διαθέτει εκτός από στάβλους και γήπεδο γκολφ, ένα τεράστιο συγκρότημα σπα που περιλαμβάνει και θαλάμους κρυοθεραπείας.

Η βίλα αυτή βρίσκεται πάνω από τη λίμνη Βαλντάι στη βορειοδυτική Ρωσία, γράφει η εφημερίδα Guardian.

Χρησιμοποιώντας δορυφορικά και τηλεοπτικά πλάνα, εταιρικά αρχεία, φωτογραφίες και άλλα δεδομένα, οι ερευνητές έχουν δώσει στη δημοσιότητα την κάτοψη και μερικές από τις πρώτες φωτογραφίες της υπερπολυτελούς κατοικίας κοντά στο Βαλντάι, την πιο αγαπημένη και μυστική βίλα του Ρώσου προέδρου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η εκμίσθωση της έπαυλης έγινε εν μέρει από έναν από τους φίλους του Πούτιν με χρήματα Ρώσων φορολογουμένων.

Ενώ ένα τμήμα της ανήκει στο κράτος και προορίζεται για δημόσια χρήση, το πιο πολυτελές κομμάτι του αρχοντικού έχει μετατραπεί σε… «κέντρο σπα» για τον Πούτιν, με έμφαση στον τομέα της ευεξίας και της υγείας.

Το συγκρότημα έχει εμβαδόν 7.000 τετραγωνικών μέτρων, η κάτοψη του οποίου δείχνει μια πισίνα με βατήρα, αίθουσες μασάζ, και άλλες ανέσεις, όπως κι έναν θάλαμο κρυοθεραπείας που επίσης ενοικιάζεται από τον στενό φίλο του Πούτιν.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος έχει βάλει στον κουμπαρά του περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (25,8 εκατομμύρια λίρες) την τελευταία δεκαετία.

Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς ο Αλεξέι Ναβάλνι παραμένει σε απεργία πείνας σε ρωσική φυλακή με τους υποστηρκτές του να ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Η σύζυγός του Γιούλια Ναβάλναγια που τον επισκέφθηκε στη φυλακή την περασμένη Τετάρτηκ, υποστήριξε ότι ο σύζυγός της έχει χάσει περίπου 16 κιλά παραμένοντας έγκλειστος από τον περασμένο μήνα σε φυλακή που βρίσκεται περίπου 60 μίλια ανατολικά της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 44 χρονος Ναβάλνι καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε φυλάκιση 2,5 ετών για μια υπόθεση για την οποία του είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη τον Ιανουάριο όταν επέστρεψε από την Γερμανία στην οποία νοσηλεύονταν μετά τη δηλητηρίαση του από τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ όπως είχαν αποφανθεί οι γιατροί.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024