Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Τι λένε οι ειδικοί για την πιθανότητα 3ης δόσης του εμβολίου

Κοροναϊός : Τι λένε οι ειδικοί για την πιθανότητα 3ης δόσης του εμβολίου

Ανοιχτό αφήνουν οι ειδικοί το ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κοροναϊού

Πιθανότητα χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου, αλλά και αλλαγής τύπου του ιού που περιέχεται στα εμβόλια, άφησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ερωτηθείς για τα όσα δήλωσε ο CEO της Pfizer.

«Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε το χρόνο προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια. Φαίνεται ότι είναι μερικοί μήνες τουλάχιστον… μπορεί και παραπάνω. Το πιθανότερο είναι ο ιός να χρειάζεται, και με τις μεταλλάξεις που έχει, όχι μόνο αναμνηστικές δόσεις ετησίως, θα δούμε κάθε πότε, αλλά ενδεχομένως και αλλαγή του τύπου του ιού ο οποίος περιέχεται στα εμβόλια… Δεν αποκλείεται δηλαδή να γίνεται επικαιροποίηση του εμβολίου ανάλογα με τον τύπο της επιδημίας που υπάρχει στον κόσμο και τη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Δεν αποκλείω καθόλου, συνέχισε, το ενδεχόμενο τρίτης δόσης, νομίζω το Ισραήλ ήδη καλύπτει τους πολίτες γι’ αυτό, κάνοντας λόγο για «μια τρίτη δόση σε εύλογο χρονικό διάστημα που θα ορίσει η εθνική επιτροπή εμβολιασμού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο οποίος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο «MEGA Σαββατοκύριακο», τόνισε ότι εάν χρειαστεί και 3η δόση εμβολίου για τον κοροναϊό, είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από το πόσο καιρό κρατά η ανοσία. «Μπορεί να περάσουμε σε εποχικότητα, όπου θα χρειάζεται ετήσιος εμβολιασμός για κοροναϊό. Το επείγον φλέγον θέμα είναι να ελεγχθεί η πανδημία».

Μπουρλά: Ισως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους

Ο Αλμπερτ Μπουρλά θεωρεί πιθανό ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα χρειαστούν και μία τρίτη ενισχυτική δόση μέσα σε 12 μήνες. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζεται να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κοροναϊού.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί δυνητικά να μολυνθεί από τον κοροναϊό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα εμβόλια θα καταστούν σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλάξεων του ιού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024