Πάνω από το 30% των ενηλίκων των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως για τον COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ποσοστά εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 78,3 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας 18 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αντιπροσωπεύοντας το 30,3% του πληθυσμού αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Εν τω μεταξύ, περίπου 124,8 εκατομμύρια ενήλικες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού, που αντιπροσωπεύει το 48,3% του ενήλικου πληθυσμού.

Οι αριθμοί έρχονται καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς κατά κοροναϊού, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Ο Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, δήλωσε στο Business Insider σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ότι μεταξύ 70% και 85% του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να φτάσει στην ανοσία της αγέλης.

Μελλοντικός εμβολιασμός

Είπε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μέχρι τον Ιούνιο, εάν οι ΗΠΑ χορηγούν κατά μέσο όρο 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου την ημέρα.

Ωστόσο, μια απόφαση από το CDC και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα να σταματήσει η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson λόγω αναφορών για σπάνιους θρόμβους αίματος, πιθανότατα θα επιβραδύνει τις προσπάθειες.

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της J & J θα τεθούν σε παύση, ενώ η Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης του CDC συγκεντρώνει και εξετάζει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους.

Δεν είναι σαφές πότε θα συναντηθεί ξανά το πάνελ, αν και θα μπορούσε να συμβεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ο συντονιστής απόκρισης του Λευκού Οίκου COVID-19, Jeff Zients, δήλωσε ότι η παύση δε θα είχε «σημαντική επίδραση» στην προσπάθεια εμβολιασμού λόγω της σταθερής προσφοράς του εμβολίου της Pfizer και της Moderna.

Συνολικά, έχουν χορηγηθεί σχεδόν 103 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer, σύμφωνα με στοιχεία του CDC. 87 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Moderna και μόλις κάτω από 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson έχουν επίσης χορηγηθεί.

JUST IN: Roughly 78.3 million Americans ages 18 years and older have been fully vaccinated, representing 30.3 percent of…

Δημοσιεύτηκε από The Hill στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021