Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κρήτη το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, για… εκκένωση του Εκθεσιακού Κέντρου στο Ηράκλειο.
Το Ταμείο, απέστειλε έγγραφο και ζητά εντός 20 ημερών οι τοπικοί φορείς να παραδώσουν έκταση 21 στρεμμάτων της πρώην Βάσης Γουρνών, όπου σήμερα στεγάζεται το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το Πλανητάριο, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Κρήτης, κόστους εκατομμυρίων ευρώ.
Η απαίτηση αυτή, που, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, δεν έχει να κάνει με τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την αξιοποίηση έκτασης 345 στρεμμάτων της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών Ηρακλείου, ήδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, σύμφωνα με το cretalive.
«Πρόκειται για προσβολή απέναντι στην Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς» τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, προειδοποιώντας ότι «θα φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων