Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Χάρι: Η εκπληκτική ομοιότητα με τον παππού του πρίγκιπα Φίλιππο

Πρίγκιπας Χάρι: Η εκπληκτική ομοιότητα με τον παππού του πρίγκιπα Φίλιππο

Μια φωτογραφία από το 1957 δείχνει ξεκάθαρα την εκπληκτική ομοιότητα τους

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή στα 99 του χρόνια με τους Βρετανούς να βυθίζονται στο πένθος.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα γίνει το Σάββατο (17/4) στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο των Γουίνδσορ ενώ θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγής σε όλη τη χώρα.

Ο πρίγκιπας Χάρι πρόκειται να παραστεί στην κηδεία καθώς φαίνεται πώς πέταξε ήδη για την Αγγλία για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του παππού, ενώ η έγκυος Μέγκαν Μαρκλ μετά από εντολή γιατρού, δεν ταξίδεψε στην Βρετανία.

Ο Χάρι, έκτος στην σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, θα τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες για την επιδημία του κορονοϊού, ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία του παππού του στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την επιστροφή του στη Βρετανία από τις ΗΠΑ, ενόψει της κηδείας του Φιλίππου  ο Χάρι τόνισε πως ο δούκας του Εδιμβούργου υπήρξε ένας άνδρας υψηλού «καθήκοντος, τιμής και με πολύ χιούμορ».

«Στάθηκε βράχος στο πλευρό της Αυτής Μεγαλειότητος, της βασίλισσας, με απαράμιλλη αφοσίωση, στα 73 χρόνια του γάμου τους και, ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω, γνωρίζω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους εμάς, με μια μπίρα στο χέρι, «τελειώνετε!»», αναφέρει ο Χάρι.

«Επομένως, παππού, σε ευχαριστώ για την υπηρεσία σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και που πάντα ήσουν ο εαυτός σου.

Η Μέγκαν, ο Άρτσι κι εγώ (όπως και η δισέγγονή σου, που πρόκειται να γεννηθεί) θα κρατάμε ένα ιδιαίτερο μέρος για εσένα στις καρδιές μας», λέει ο Χάρι.

Σαν δυο σταγόνες νερό

Πρίγκιπας Φίλιππος και Χάρι ήταν πολύ κοντά και φαίνεται πώς έμοιαζαν μεταξύ τους, όταν ο παππούς του ήταν στην ηλικία του.

Το περιοδικό Paris Match μοιράστηκε ένα παλιό εξώφυλλό του όπου αποδεικνύει την μεγάλη τους ομοιότητα.

Το εξώφυλλο του 1957 δείχνει τον πρίγκιπα Φίλιππο με λευκή, στρατιωτική στολή και καπέλο, που ονομάζεται Blues and Royals.

Τότε, ήταν μόλις 36 ετών, όσο και ο εγγονός του σήμερα. Έχει μούσι και όπως βλέπουμε η ομοιότητα είναι καθηλωτική.

Μάλιστα, το 2018, όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βρέθηκαν στην Αυστραλία, ο 34χρονος τότε πρίγκιπας φόρεσε την ίδια στολή κατά την Anzac Day.

O βασιλικός φωτογράφος Chris Jackson ήταν αυτός που παρατήρησε πρώτος την απίστευτη ομοιότητα.

Η φωτογραφία του Δούκα του Εδιμβούργου φαίνεται πώς ήταν ασπρόμαυρη και έχει χρωματιστεί ενώ τραβήχτηκε την χρονιά που πήρε τον τίτλο του πρίγκιπα από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο Κάστρο Ουίνδσορ η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Το Σάββατο, το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου, καλυμμένο με τη σημαία του, ένα στεφάνι, το ναυτικό του καπέλο και το σπαθί του, θα μεταφερθεί από άγημα της φρουράς της βασίλισσας στην Κρατική Είσοδο του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πομπή κατά την οποία θα μεταφερθεί με ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, στον σχεδιασμό του οποίου είχε βοηθήσει ο πρίγκιπας Φίλιππος, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πεζή το φέρετρο. Η 94χρονη βασίλισσα δεν θα ακολουθήσει πεζή την νεκρώσιμη πομπή.

Όταν το φέρετρο φτάσει στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, η Βρετανία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή. Δεν θα γίνουν δημόσιες πομπές και η κηδεία θα τελεστεί εξ ολοκλήρου εντός του εδάφους του Κάστρου του Ουίνδσορ και ο αριθμός των παρευρισκομένων θα περιορίζεται σε 30, σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024