Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταμάτης Μαλέλης: Η τηλεοπτική πορεία, η μάχη με την κατάθλιψη και το ΜEGA

Σταμάτης Μαλέλης: Η τηλεοπτική πορεία, η μάχη με την κατάθλιψη και το ΜEGA

Ένας από τους πιο έμπειρους δημοσιογράφους της χώρας, ο Σταμάτης Μαλέλης, παραχώρησε στην Δανάη Μπάρκα μια από τις πιο προσωπικές συνεντεύξεις

Σχετικά με την πορεία του στην τηλεόραση, τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη, την αναγέννηση του ΜΕGA και την αγάπη του για την πολιτική μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» γενικός διευθυντής ειδήσεων του Mεγάλου Καναλιού, Σταμάτης Μαλέλης.

«Είμαι 31 χρόνια συνεχόμενα διευθυντής ειδήσεων. Είμαι 38-39 χρόνια στην τηλεόραση. Το πρώτο μου ρεπορτάζ ήταν να καλύψω μια φωτιά σε εργοστάσιο χαρτοποιίας. Πήγα να μπω πιο κοντά στη φωτιά και ένιωσα ένα χέρι να με τραβάει. «Πού πας χρυσό μου» μου λέει. Ήταν το χρυσό χέρι του του χρυσού ανθρώπου, Πάνου Σόμπολου» ανέφερε ο Σταμάτης Μαλέλης.

«Μου άρεσε η δημοσιογραφία και η δουλειά μου. Δεν φανταζόμουν ότι θα έχω αυτή την πορεία. Ξεκίνησα ως κλητήρας, σιγά σιγά άρχισα να γράφω. Μερικά πράγματα έρχονται χωρίς να τα περιμένεις και να τα μελετάς. Κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα. Κάναμε πολλά πράγματα και θα συνεχίζουμε να κάνουμε πολλά πράγματα στην τηλεόραση. Μόνο ριάλιτι δεν έχω κάνει. Όλες τις άλλες εκπομπές τις έχω κάνει. Ακόμα και μυθοπλασία, όταν ήμουν στον Άλφα. Πάντοτε θα ασχολούμαι με την τηλεόραση. Δεν τελειώνει αυτό το πράγμα. Θα ασχολούμαι πάντοτε με την τηλεόραση με πάρα πολλούς τρόπους. Νιώθω πώς ό,τι και να κάνω δεν μπορώ να είμαι μακριά από την τηλεόραση. Είναι όλη μου η ζωή», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δύσκολη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη.

«Η κατάθλιψη ήρθε την περίοδο της μεγάλη επιτυχίας που είχα όταν ήμουν στο ΣΚΑΙ. Θυμάμαι είχαμε φτάσει δελτίο ειδήσεων με 54% τηλεθέαση με το Νίκο Ευαγγελάτο. Συγκρούστηκαν πολλά πράγματα μέσα μου. Άλλα ήθελα να κάνω, άλλα έκανα. Ο τρόπος που ζούσα. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Ζούσα σε χρυσό κλουβί. Έπαθα κατάθλιψη γιατί δεν έκανα αυτό που ήθελα. Όταν συγκρούεται αυτό που θες να κάνεις με αυτό που κάνεις, το τέρας της κατάθλιψης είναι κοντά. Όσοι νιώθουν κατάθλιψη, πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να τη νικήσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής.Είχα παρατήσει τον εαυτό μου, ήμουν άτομο με ειδικές ανάγκες, δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου. Δεν μπορούσα να πάω ούτε στο περίπτερο μόνο μου. Είχα αφήσει τον εαυτό μου σε ένα στυλ ‘’πέθανε ρε’’. Δεν πίστευα ότι μπορεί να τα καταφέρω. Το ότι τα κατάφερα και νίκησα την κατάθλιψη, θεώρησα ότι είναι χρέος μου να το μεταδώσω και στους άλλους. Η ματαιοδοξία είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης της κατάθλιψης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στις δύσκολες στιγμές της κατάθλιψης, ο Σταμάτης Μαλέλης είχε δίπλα του την οικογένειά του «και τον αγαπημένο μου φίλο Κυριάκο Ντούμο που μου στάθηκε. Μου κράταγε το χέρι στις δύσκολες στιγμές».

Ο ίδιος, όπως υπογραμμίζει, θέλει πάντα να είναι ο καλύτερος. Αυτό επιδιώκει τώρα και για το ΜΕGA.

«Αγχώνομαι γιατί θέλω να είμαι πάντα ο καλύτερος. Δεν ικανοποιούμαι με τα νούμερα και το αποτέλεσμα. Δεν θέλω να λένε ότι ο Μαλέλης δεν τα κατάφερε ή ότι δεν έκανε μεγάλα νούμερα. Στο MEGA υπάρχει η φιλοσοφία του νικητή. Αυτήν έχει και η ιδιοκτησία. Θα νικήσουμε. Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε. Θα το κάνουμε αυτό» δήλωσε.

Ακόμα, μίλησε για την ενημέρωση του Μεγάλου Καναλιού, αλλά και για την σχέση του με το Νίκο Ευαγγελάτο.

«Συνειδητή επιλογή να είναι γένους θηλυκού η ενημέρωση. Και είναι όλες πολύ καλές παρουσιάστριες. Είμαστε ένας καινούργιος μηχανισμός που στήνεται. Βρεθήκαμε 100 δημοσιογράφοι που δεν ξέραμε ένας τον άλλον. Τώρα δένει η ομάδα. Και πάμε για πρωτάθλημα. Κάτι που το ξέρει πολύ καλά ο ιδιοκτήτης εδώ.

Έχω δεθεί πάρα πολύ με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Χαίρομαι πάρα πολύ που κάνει εξαιρετικά νούμερα φέτος. Πολλοί μετρούν τα δελτία. Πρώτο δελτίο είναι ο Ευαγγελάτος. Είναι ένα μεγάλο δελτίο ειδήσεων. Κατά μέσο όρο τον βλέπουν 500-600.000 άτομα την ημέρα. Δεθήκαμε, ταυτιστήκαμε, παλέψαμε μαζί με τον Ευαγγελάτο».

Τέλος, ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε και για την άλλη μεγάλη του αγάπη, την πολιτική:

«Πάντα στο μυαλό μου είναι και η επόμενη μέρα στην πολιτική. Αλλά δεν αφήνω ποτέ την τηλεόραση. Θα τα κάνω παράλληλα. Νομίζω μπορώ να προσφέρω πολλά μετά από τόσα χρόνια δουλειάς. Αμάν με αυτούς που γίνονται πολιτικοί χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024