Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Politico : Η Αγγλία ετοιμάζεται να μεθύσει σήμερα αλλά με τις μισές παμπ κλειστές

Politico : Η Αγγλία ετοιμάζεται να μεθύσει σήμερα αλλά με τις μισές παμπ κλειστές

Όσοι επιλέξουν να απολαύσουν το ποτό τους στις παμπ όπως φαίνεται θα πρέπει να το κάνουν... υπαίθρια και αυτό διότι θα επιτρέπεται να σερβιριστούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, αρκεί να σχηματίζουν ομάδες που να μην ξεπερνούν τα έξι άτομα ή δύο διαφορετικά νοικοκυριά.

Τους πολίτες της Αγγλίας θα υποδεχτούν οι παμπ αυτή τη βδομάδα μετά από μια περίοδο τεσσάρων μηνών… αφυδάτωσης.

Ωστόσο, πολλοί θα συναντήσουν κατεβασμένα ρολά μόλις σπεύσουν στα αγαπημένα τους στέκια καθώς κάποια από αυτά θα παραμείνουν κλειστά.

Όσοι επιλέξουν να απολαύσουν το ποτό τους στις παμπ όπως φαίνεται θα πρέπει να το κάνουν… υπαίθρια και αυτό διότι θα επιτρέπεται να σερβιριστούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, αρκεί να σχηματίζουν ομάδες που να μην ξεπερνούν τα έξι άτομα ή δύο διαφορετικά νοικοκυριά.

Στη Σκωτία και την Ουαλία, η εξωτερική φιλοξενία θα συνεχιστεί από τις 26 Απριλίου, όπως γράφει το Politico.

Από τότε που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τον χάρτη πορείας του για την άρση των περιορισμών του lockdown, η κράτηση υπαίθριων θέσεων σε αγγλικές παμπ και εστιατόρια για τις πρώτες ημέρες μετά το άνοιγμα έχει γίνει ένα αδύνατο επίτευγμα: οι επιχειρήσεις φιλοξενίας λένε ότι οι κρατήσεις είναι σε επίπεδα ρεκόρ.

Όμως ο βρετανικός καιρός, τα προβλήματα ταμειακών ροών και η έλλειψη επαρκούς εξωτερικού χώρου για να συμμορφωθούν με τις κυβερνητικές απαιτήσεις σημαίνουν ότι οι περισσότερες παμπ δεν θα ανοίξουν μέχρι τουλάχιστον τις 17 Μαΐου, όταν η εσωτερική φιλοξενία αναμένεται να ξαναρχίσει στην Αγγλία.

Κατέρρευσε η εστίαση

«Πιστεύουμε ότι περίπου το ένα τρίτο των παμπ θα ανοίξει τη Δευτέρα και ίσως μόνο το ένα τρίτο από αυτά θα είναι κερδοφόρα», δήλωσε ο Τζέιμς Κάλντερ, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανεξάρτητων Ζυθοποιών, η οποία εκπροσωπεί 830 ανεξάρτητα ζυθοποιεία σε όλη τη Βρετανία. «Η ιδέα ότι «οι παμπ ανοίγουν, επομένως όλα είναι εντάξει» δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Το JD Wetherspoon, το οποίο λειτουργεί περίπου 750 παμπ στην Αγγλία, θα ανοίξει ξανά 396 από αυτά τη Δευτέρα. Μια άλλη αλυσίδα, η Mitchells & Butlers, θα ανοίξει ξανά 270 από τα 1.500 καταστήματά της στην Αγγλία, με άλλα 250 που προορίζονται για αργότερα τον μήνα. Το συγκρότημα διαθέτει παμπ, εστιατόρια και μπαρ Browns, Nicholson και Harvester.

«Αυτά τα σχέδια βασίζονται στο ότι θα έχουμε τον κανονικό καιρό του Απριλίου – δεν χρειάζεται να πούμε ότι έχουμε τα δάχτυλα σταυρωμένα για τον καλό καιρό, οπότε θα θέλαμε να ανοίξουμε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Mitchells & Butlers.

Περίπου 2.000 παμπ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατέρρευσαν το 2020 λόγω των περιορισμών του κοροναϊού , σύμφωνα με την British Beer and Pub Association (BBPA) – περίπου το 5% του συνόλου.

Μπύρα στο… πεζοδρόμιο

Οι παμπ που μπορούν να μετατρέψουν το πεζοδρόμιο σε χώρο για ποτό είναι σε καλύτερη θέση από άλλες, αλλά οι χειριστές φοβούνται ότι η κινητικοτητα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ιδιότροπο βρετανικό καιρό. Οι επιχειρήσεις επενδύουν δεκάδες χιλιάδες λίρες σε κουβέρτες, ομπρέλες, μπάρες, θέρμανση εξωτερικού χώρου και έπιπλα.

Ο Κάλντερ δήλωσε ότι η ταμειακή ροή «παραμένει απίστευτα δύσκολη» και ορισμένες παμπ περιμένουν ακόμη να λάβουν χρήματα από το πρόγραμμα επανεκκίνησης επιχορήγησης ύψους 5 δισεκατομμυρίων λιρών, που ξεκίνησε για να τους βοηθήσει να επιβιώσουν από τους περιορισμούς κλειδώματος.

Σύμφωνα με την Emma McClarkin, διευθύνουσα σύμβουλο του BBPA, οι παμπ που ανοίγουν ξανά αυτή την εβδομάδα δεν θα λειτουργούν με κέρδος έως ότου μπορούν να καλωσορίσουν τους πελάτες σε εσωτερικούς χώρους.

«Είναι μια αρκετά στεγνή πηγή που φαίνεται να έχουμε, έτσι θα είναι πολύ δύσκολο για τις παμπ μας. Δεν θα αποφέρουν καθόλου κέρδη. Αλλά θέλουν να επανασυνδεθούν με τους πελάτες τους και ελπίζουμε σε ένα πιο επιτυχημένο άνοιγμα όταν μπορούν να ανοίξουν ξανά σε εσωτερικούς χώρους στις 17 Μαΐου », είπε.

Οι παμπ «δεν θέλουν να ζήσουν για πάντα από κυβερνητικά προγράμματα, θέλουν να πάρουν το δρόμο τους, αλλά οι περιορισμοί που θέτει η κυβέρνηση τους εμποδίζουν να διαπραγματευτούν σε βιώσιμα επίπεδα, οπότε κανείς δεν θα είναι θετικός σε μετρητά μέχρι τις 21 Ιουνίου όταν όλοι οι περιορισμοί αίρονται», πρόσθεσε ο McClarkin.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας είπε ότι η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει τον τομέα της φιλοξενίας σε όλη την πανδημία, μέσω του προγράμματος επανεκκίνησης επιχορηγήσεων, επεκτείνοντας το πρόγραμμα και τη μείωση του ΦΠΑ, και παρέχοντας 750.000 επιχειρήσεις στη φιλοξενία και σε άλλους τομείς με μείωση των επιτοκίων των επιχειρήσεων.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024