Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλάσης για ψήφο Αποδήμων : Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει υπευθυνότητα ή θα ακούσει την Τζάκρη;

Βλάσης για ψήφο Αποδήμων : Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει υπευθυνότητα ή θα ακούσει την Τζάκρη;

Σήμερα η κυβέρνηση καταθέτει νομοθετική πρωτοβουλία για την άρση των περιορισμών που περιλαμβάνονται στον νόμο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό Κώστας Βλάσης.

Σήμερα η κυβέρνηση καταθέτει νομοθετική πρωτοβουλία για την άρση των περιορισμών που περιλαμβάνονται στον νόμο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό Κώστας Βλάσης.

Θα υπαναχωρήσει;

«Απομένει να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει υπευθυνότητα ή αν θα υπαναχωρήσει κόντρα σε όσα δήλωσε η κ. Τζάκρη», προσθέτει.

Νέα ρύθμιση

O Μάκης Βορίδης φέρνει νέα ρύθμιση με αλλαγές στο νόμο που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο και περιλαμβάνει κάποιους περιορισμούς που δυσκολεύει αρκετούς από τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η μόνη προϋπόθεση είναι να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Σημειώνεται ότι για την τροποποίηση  και την εφαρμογή των αλλαγών απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Οι σχετικές διατάξεις αναφέρουν ότι οι εκλογείς που επιθυμούν να διευκολυνθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εγγράφονται με δική τους μέριμνα στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και περιλαμβάνει κάποιους περιορισμούς που δυσκολεύει αρκετούς από τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν, αποκαλύπτοντας ότι θα φέρει εντός της ημέρας νέο νομοσχέδιο στη Βουλή, προκειμένου να αρθούν αυτοί οι περιορισμοί.

Μικροκομματικά παιχνίδια

Για άθλιο μικροκομματικό παιχνίδι με την ψήφο των αποδήμων έκανε λόγο ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη διαδικασία και επιθυμεί να ανοίξει την συζήτηση για να κάνει μικροκομματικά παιχνίδια. «Όπου χρειάζονται βελτιώσεις, βεβαίως και θα γίνουν» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί μπήκαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει θέση αφού είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στον Εθνικό  Κήρυκα που τόνιζε ότι όχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη για την μη άρση των περιορισμών, αλλά και θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι άδικοι. Υποτιμητικοί. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω.

«Για να ψηφιστεί ωστόσο ο σχετικός νόμος με την απαραίτητη εκ του Συντάγματος πλειοψηφία, τέθηκαν με απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ περιορισμοί στο δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Και αυτό, σε αντίθεση με τη θέση της κυβέρνησης και της ΝΔ που ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: δικαίωμα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού για όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους χωρίς κανέναν άλλο περιορισμό».

Για να μην χάνεται χρόνος

Η κ. Πελώνη πρόσθεσε ότι «μόλις τώρα η αρμόδια αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, δήλωσε σε συνέντευξή της στον ‘Εθνικό Κήρυκα’ ότι το κόμμα της τάσσεται πλέον υπέρ της άρσης των περιορισμών στο δικαίωμα των Ελλήνων της διασποράς να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψήφου, υποσχόμενη μάλιστα ότι ‘θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας’.

Για να μη χάνεται λοιπόν χρόνος, η κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτει σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών. Με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζεται η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 που απαιτεί το Σύνταγμα».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024