Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Eργα 80 εκ. ευρώ για τις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης

Eργα 80 εκ. ευρώ για τις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης

Να μετασχηματιστούν οι πόλεις της Κρήτης σε πιο λειτουργικές και φιλικές προς τον πολίτη ο μεγάλος στόχος περιφέρειας και δήμων

Από τα Χανιά ξεκίνησε η διαβούλευση για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021- 2027 στην Κρήτη. Οι δράσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των διαθέσιμων πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορούν έργα για τις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο). Η πρόβλεψη του προγράμματος στο νέο ΠΕΠ ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης θα πρέπει να διεκδικηθούν επιπλέον πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα τομεακά των Υπουργείων δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 500 εκ. ευρώ για τη χώρα στο συγκεκριμένο τομέα.

«Ξεκινούμε σήμερα από τα Χανιά τη διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα βιώσιμης α-στικής ανάπτυξης με στόχο να είμαστε πανέτοιμοι και να υπάρξει το καλύτερο αποτέ-λεσμα. Το ποσό στη νέα περίοδο θα διπλασιαστεί και στα Χανιά θα φτάσει στα 20 εκ. ευρώ. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε το καλύτερο για τα Χανιά μέσα από το πρό-γραμμα αυτό», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης κατά την ενημέρωση που έγινε στο Δημαρχείο Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για τις προτεραιότητες που τίθενται και υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία του δήμου με την Περιφέ-ρεια Κρήτης και τόνισε πως «θα υλοποιηθούν στοχευμένα έργα που θα αλλάξουν τελείως την εικόνα του Δήμου και θα αναδείξουν την πολύ καλή συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί με 15 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα της το έργο της Δημοτικής Αγοράς.

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη η αστική διάσταση της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

για την περίοδο 2021-2027 είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι πόλεις αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς σε αυτές συγκεντρώνονται οι πόλοι καινοτομίας και ευκαι-ριών απασχόλησης και ανάπτυξης.

Αντίστοιχες διαβουλεύσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες στο Δήμο Ηρα-κλείου, το Δήμο Ρεθύμνου αλλά και το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024