Σοκαριστική καταγγελία Μπισμπίκου για ενόργανη : «Τραβούσαν μαλλιά, έβλεπα πάρα πολύ ξύλο»
«Έβαζαν τραυματισμένα παιδιά σε προπόνηση και αγώνες» αποκάλυψε η πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Στ. Μπισμπίκου, τονίζοντας ότι ορισμένοι είναι ακόμη εν ενεργεία προπονητές.
Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για τη βία που ασκείται στους αθλητές της ενόργανης. Στις συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον απάνθρωπο τρόπο που φέρονται σε παιδιά στο όνομα του πρωταθλητισμού και των υψηλών επιδόσεων έρχεται να προστεθεί αυτή της πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής Στεφανί Μπισμπίκου.
Η Μπισμπίκου είναι μια από τις 22 αθλήτριες που μέσω επιστολής προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό κατήγγειλαν τα όσα εφιαλτικά βίωσαν σε μικρή ηλικία στις προπονήσεις τους.
Τιμωρία γιατί η ζυγαριά έδειξε… 200 γραμμάρια παραπάνω
Μιλώντας στο Open αποκάλυψε ότι τιμωρούσαν παιδιά που μπορεί να είχαν πάρει 100 – 200 γραμμάρια παραπάνω, ενώ περιέγραψε τον μεγάλο φόβο που επικρατούσε και γι’ αυτό τα στόματα έμεναν κλειστά.
Καταγγέλλει, μάλιστα, πως κάποιοι από τους προπονητές είναι ακόμα εν ενεργεία.
«Οι τιμωρίες ήταν πχ για τα κιλά. Για λίγα παραπάνω γραμμάρια το παιδί έτρεχε σε όλη την προπόνηση έξω από το γυμναστήριο στο κρύο. Κάποιος που μπορεί να ήταν τραυματίας τον έβαζαν να κάνει προπόνηση ή να κατεβαίνει σε αγώνες. Έχω δει να τραβάνε αθλητές από τα μαλλιά.»
Δεν μιλάγαμε γιατί φοβόμασταν
«Υπήρχε μεγάλος φόβος και γι’ αυτό τα παιδιά δεν μπορούσαν να μιλήσουν στους γονείς τους. Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο και να σκίζονται μπλούζες από τα τραβήγματα. Υπήρχε κακή μεταχείριση.»
» Στην αρχή είχα φοβηθεί και εγώ και δεν ήθελα να πάω ξανά στο γυμναστήριο. Έτσι πληροφορήθηκαν και οι γονείς τον λόγο για τον οποίο δεν ήθελα να ξαναπάω. Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά κάποιοι είναι ακόμη εν ενεργεία προπονητές» προσθέτει η Στεφανί Μπισμπίκου.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων