
ΝΑΤΟ προς Αλβανία : Στον στρατό σας θα χορηγήσετε μόνο το εμβόλιο της Pfizer
Οι εμβολιασμοί στην Αλβανία γίνονται μέχρι στιγμής με το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac, το οποίο ωστόσο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Καθώς συνεχίζεται η διαδικασία του εμβολιασμού κατά της COVID-19 στην Αλβανία, το ΝΑΤΟ απέστειλε αίτημα προς τις αλβανικές αρχές και προς τις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας, ζητώντας να χορηγηθεί στον στρατό μόνο το εμβόλιο της Pfizer.
Εμβολιάζονται με το κινεζικό
Μέχρι στιγμής, οι πολίτες εμβολιάζονται με το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac, το οποίο ωστόσο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μεταδίδει το himara.gr, επικαλούμενο τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο εμβολιασμός των στρατιωτικών που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη άσκηση Defender – Europe 21, κατά το διάστημα 26 Απριλίου – 20 Ιουνίου, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ.
Στην άσκηση θα συμμετέχει και ο αλβανικός στρατός, πράγμα που κάνει τους νατοϊκούς συμμάχους αρκετά επιφυλακτικούς σχετικά με την υγειονομική ασφάλεια στην περιοχή.
Υπό πλήρη αυστηρότητα
Λόγω της πανδημίας η άσκηση θα διεξαχθεί υπό πλήρη αυστηρότητα, με τον εμβολιασμό να αναμένεται να διευκολύνει την κατάσταση.
Το ΝΑΤΟ απαιτεί το εμβόλιο της Pfizer μιας και αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν των ΗΠΑ.
- Σιάσος: Ένθερμος υποστηρικτής του δημόσιου πανεπιστημίου ο νέος πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, ενώ η αναθεώρηση του άρθρου 16 διχάζει
- «Αν το τριψήφιο χτυπήσει στις 3 το βράδυ…»: Καυστική επίθεση ΕΛΑΣ σε Μητσοτάκη για το φιάσκο με τον Θ. Ντόκο
- ΚΚΕ: Αποκρουστική και βάρβαρη η ΚΥΑ της κυβέρνησης για το άσυλο
- Ο Λανουά σκέφτεται την πρόταση Ροσέτι για μηνιαία τηλεκριτική
- Αποτροπιασμός στην Καλλιθέα: Ηλικιωμένος επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε 6χρονο κοριτσάκι
- Ο Μικ Τζάγκερ γνωρίζεται εδώ και αιώνες με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, κι όμως υπάρχει ένα «αλλά»


