
Κοντονής για Novartis: Αν υπήρχαν παράκεντρα να αποκαλυφθούν
Η εξέταση του θεωρείται σημαντική καθώς ο κ.Κοντονης ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης την ίδια χρονική περίπου τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού κατείχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος είναι κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα για τη Νοβάρτις.
Για πρώτη φορά από την έναρξη της έρευνας για την υπόθεση της Novartis καταθέτει σήμερα στην ανακρίτρια αρεοπαγίτη ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Η εξέταση του θεωρείται σημαντική καθώς ο κ. Κοντονης ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης την ίδια χρονική περίπου τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού κατείχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος είναι κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα για τη Novartis.
Ο κ. Κοντόνης σε δήλωσή του επισήμανε ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό, αλλά συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Πρόσθεσε όμως, ότι οπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν
Ειδικότερα, προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Κοντονής, δήλωσε:
«Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη.
Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας.
Πρέπει να δοθούν απαντήσεις.
Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν».
- Ιράν: Και το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Πούτιν – Αραγτσί «στην Αγία Πετρούπολη»
- Σικελία: Αναχωρεί για τη Γάζα ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ




