Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι : Να καθίσει στο εδώλιο η 36χρονη ζητά ο Εισαγγελέας

Επίθεση με βιτριόλι : Να καθίσει στο εδώλιο η 36χρονη ζητά ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Εδώλιο για την 36ρονη που έριξε το βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα προτείνει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νούλης κατέληξε στο ότι η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα κι αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή η μη της κατηγορουμένης σε δίκη θα έχει το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του για επόμενες ημέρες.

Από τη σιωπή στη συγγνώμη

Η 35χρονη, που είναι προσωρινά κρατούμενη, φέρεται να ομολόγησε ενώπιον του ανακριτή ότι ήταν εκείνη που, πριν από περίπου ένα χρόνο, επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα και ζήτησε συγνώμη για την πράξη της επιμένοντας πως δεν ήθελε να την σκοτώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη, μετέβη με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, στην ανακρίτρια και απολογήθηκε για όλα όσα την κατηγορούν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως ο λόγος που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, ήταν ότι τη θεωρούσε υπεύθυνη για προσωπικό της ζήτημα.

Είναι η πρώτη φορά που η κατηγορούμενη μιλά για την υπόθεση καθώς όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη τον περασμένο Ιούνιο είχε επιλέξει να κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Αμέσως μετά την συμπληρωματική απολογία, η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου κρατείται  από τις 16 Ιουνίου.

Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, 20 Μαΐου, όταν η 34χρονη Ιωάννα, πήγαινε στη δουλειά της.

Περίπου στις 9 το πρωί, στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων όπου εργαζόταν, στη Λ. Θησέως στην Καλλιθέα, η νέα κοπέλα, έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που της είχε στήσει καρτέρι, στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου.

Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η μαυροφορεμένη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Η Ιωάννα, σε κατάσταση σοκ και σφαδάζοντας από τους πόνους βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια και μπήκε σε διπλανό φαρμακείο όπου τις παρασχέθηκαν κάποιες Πρώτες Βοήθειες, ενώ τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο σώμα της από το οξύ και έτρεχαν αίματα από το μάτι και το πρόσωπό της.

Εκεί φαίνεται πως είπε στην φαρμακοποιό, πως η γυναίκα που της επιτέθηκε, φορούσε χειρουργική μάσκα, δίχως όμως να ειπωθεί κάτι άλλο. Στη συνέχεια, συνάδελφοί της, την μετέφεραν εσπευσμένα με αυτοκίνητο σε νοσοκομείο. Η κοπέλα νοσηλεύτηκε για μήνες και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις, έχοντας εκτεταμένα εγκαύματα σε πρόσωπο και σώμα από το οξύ.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024