Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης : «Παγώνει» το άνοιγμα δραστηριοτήτων - Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

Γεραπετρίτης : «Παγώνει» το άνοιγμα δραστηριοτήτων – Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι σε αυτή τη φάση θα ανοίξουν μόνο τα Λύκεια με προσεκτικά βήματα, ενώ Δημοτικά, Γυμνάσια και εστίαση πάνε για μετά τις γιορτές.

Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπερτρίτης, σημειώνοντας ότι θα προηγηθεί μελέτη και αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται ότι «παγώνει» το άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων πριν από το Πάσχα.

Όπως εξήγησε, σε αυτή τη φάση θα ανοίξουν μόνο τα Λύκεια με προσεκτικά βήματα, ενώ Δημοτικά, Γυμνάσια και εστίαση πάνε για μετά τις γιορτές.

Χαρακτήρισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6,  εργαλείο επανάστασης τα self test τα οποία θα βοηθήσουν για το άνοιγμα του Λυκείου.

Όσον αφορά την ανησυχία που έχει εκφραστεί για τυχόν ψευδείς δηλώσεις, ο ίδιος τόνισε ότι σε περίπτωση που δηλωθεί ψευδώς ένα θετικό τεστ τότε υπάρχει κίνδυνος να είναι φορέας μολύνοντας κόσμο γύρω του.

Για την Επιτροπή

Ο υπουργός Επικρατείας, σημείωσε ότι συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη η χώρα μας δεν τα έχει πάει καλά στα σχολεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τη χειρότερη επίδοση στα σχολεία συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες» και αυτό όπως είπε διότι είμαστε η μόνη χώρα που είχαν κλείσει για τόσο μεγάλο διάστημα.

Αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση των ψήφων από την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας που έγινε για πρώτη φορά, εξήγησε ότι έγινε για λόγους διαφάνειας.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας της επιτροπής. Δεν έκρυψε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις  για ελάσσονα θέματα, δίνοντας ως παράδειγμα την απόφαση για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για την πορεία των εμβολιασμών εκτίμησε ότι τον Μάιο θα φτάσουμε τα 3 εκατομμύρια, ενώ συμπληρώνονται σε λίγες μέρες οι 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024