
Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν διμερή στρατιωτική συνεργασία για το 2021
Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας για το 2021, μετά από συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου
Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας για το 2021, μετά από συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου.
Διεξαγωγή κοινών ασκήσεων
Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που θα υλοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο, εστιάζοντας κυρίως στην διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει λάβει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, για το 2021 προγραμματίζεται να ενισχυθεί τόσο με την εκατέρωθεν αξιοποίηση εκπαιδευτικών ευκολιών όσο και με την αναβάθμιση της άσκησης «Μέδουσα» και την διεύρυνση που έχει επιτευχθεί με την συμμετοχή έτερων φίλων και σύμμαχων κρατών σε αυτή.
Η Ελλάδα και η Αίγυπτος, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- H Μπορούσια Ντόρτμουντ εξετάζει την απόκτηση του Μαυροπάνου
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Πάνω από 400.000 ευρώ οι ζημιές στον Οργανισμό
- Κρήτη: Στη φυλακή ο 58χρονος που κατηγορείται ότι επιχείρησε να πνίξει 8χρονο με μαξιλάρι
- Ποια επιδόματα και παροχές πληρώνουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή
- Υποστήριξη πληγέντων στα Πετράλωνα: Το κράτος πετάει το μπαλάκι στον Δήμο, ενώ στα δικαστήρια η μάχη θα είναι δύσκολη
- Συνελήφθη οδηγός ταξί που χρέωσε 175 ευρώ τη διαδρομή από το Αεροδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας


