Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εδαφοβελτιωτικά λιπάσματα από φυτικά υπολείμματα

Εδαφοβελτιωτικά λιπάσματα από φυτικά υπολείμματα

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή προγράμματος συλλογής και επεξεργασίας κλαδεμάτων στον Δήμο Σαρωνικού σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ.

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή προγράμματος συλλογής και επεξεργασίας κλαδεμάτων με σκοπό την αξιοποίησή τους για την παραγωγή κομπόστ εδαφοβελτιωτικού (φυσικό λίπασμα που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών), τη συνολική μείωση του όγκου των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.

Το πρόγραμμα «Πιλοτική Καινοτομική Παραγωγή Εδαφοβελτιωτικών Λιπασμάτων από Φυτικά Υπολείμματα» πραγματοποιείται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού. Από την πλευρά του ΕΚΠΑ επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής  κ. Ντίνος Χασάπης, ενώ από την πλευρά του δήμου υπεύθυνος είναι ο αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων κ. Βασίλης Μπούτσης.

Η διαδικασία προβλέπει τη διαλογή των κλαδεμάτων από τα συνεργεία του δήμου και στη συνέχεια την προώθησή τους σε ειδικό χώρο όπου θα θρυμματίζονται από κατάλληλο κλαδοτεμαχιστή και θα υπόκεινται σε επεξεργασία ειδικής κομποστοποίησης.

Αυτή είναι αποτέλεσμα καινοτομικής διαδικασίας, η οποία έχει αναπτυχθεί στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού βιοκαταλύτη (πυκνό υπόστρωμα μικροοργανισμών εδάφους) και ανόργανων ορυκτών. Το παραγόμενο εδαφοβελτιωτικό-λίπασμα πιστοποιείται για χρήση στη βιολογική γεωργία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024