Στην πρώτη της τηλεδιάσκεψη προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, η έκτακτη Επιτροπή για θέματα που αφορούν τη Διαχείριση Κρίσεων σε πλαίσιο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης, την οποία συγκρότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021.
Πρόεδρος της νεοσύστατης Επιτροπής ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά από πρόταση του Προέδρου της ΕΝΠΕ Απόστολου Τζιτζικώστα.
Αντικείμενο της Επιτροπής είναι η διαμόρφωση δέσμης προτάσεων για αλλαγές πλαισίου σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων και ειδικότερα στα πεδία:
o Της αναδιάρθρωσης αρμοδιοτήτων με στόχο την απαλοιφή αλληλοεπικαλύψεων, κενών και ασαφειών στο κείμενο πλαίσιο. o Της αναδιοργάνωσης διαδικασιών με στόχο την απλοποίηση εφαρμογής των πολιτικών και ενεργειών της διαχείρισης κρίσεων. o Της εξασφάλισης των απαιτούμενων πόρων. o Της επιμόρφωσης στελεχών φορέων και της ενημέρωσης πολιτών για τις αρμοδιότητες και τα σχέδια διαχείρισης κρίσεων.
Όπως επισημάνθηκε από το σύνολο των μελών της επιτροπής, παρότι έχουν γίνει σοβαρά βήματα στην κατεύθυνση της καλύτερης οργάνωσης στη διαχείριση κρίσεων, παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα σημεία, που αναδείχτηκαν εμφατικά στην τελευταία μεγάλη κακοκαιρία “Μήδεια” και τα οποία χρήζουν αναδιάρθρωσης με τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με τα συναρμόδια Υπουργεία.
Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Με τους εξαιρετικούς συναδέλφους της επιτροπής για θέματα Διαχείρισης Κρίσεων συγκεντρώνουμε και οργανώνουμε τις φωνές αγωνίας μας, πάνω σε χρονίζοντα ζητήματα που γεννούν κινδύνους για τους πολίτες και τα στελέχη μας.
»Μετασχηματίζουμε τους προβληματισμούς μας σε μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία θα υποβληθεί μέσα από την Ένωση Περιφερειών στα αρμόδια όργανα, με στόχο να αποτελέσει τη βάση για αλλαγές. Αλλαγές που θα κάνουν την Πολιτεία πιο αποτελεσματική και τους πολίτες πιο ασφαλείς στις δύσκολες στιγμές».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα