Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : Δεκαεννέα άνθρωποι απήχθησαν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Συρία : Δεκαεννέα άνθρωποι απήχθησαν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, 11 άμαχοι και οκτώ αστυνομικοί, απήχθησαν σήμερα από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε μια κεντρική επαρχία της εμπόλεμης Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, 11 άμαχοι και οκτώ αστυνομικοί, απήχθησαν σήμερα από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε μια κεντρική επαρχία της εμπόλεμης Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana επιβεβαίωσε «την απαγωγή ενός ορισμένου αριθμού κατοίκων» από το χωριό αλ-Σάαν, στην επαρχία Χάμα, οι οποίοι είχαν πάει «να βρουν τρούφες» στην Μπαντίγια, την τεράστια συριακή έρημο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, που επιρρίπτει την ευθύνη στο ΙΚ, κάνει λόγο για τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Η οργάνωση ΙΚ απήγαγε οκτώ μέλη της αστυνομίας και 11 αμάχους από το χωριό αλ-Σάαν», ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος είπε ότι σχεδόν 40 άνθρωποι «φέρονται ως αγνοούμενοι».

Παρά την ήττα του, τον Μάρτιο του 2019, με την πτώση του «χαλιφάτου» του, το ΙΚ εξακολουθεί να εξαπολύει φονικές επιθέσεις στη Συρία, κυρίως στις κεντρικές επαρχίες Χάμα και Χομς, καθώς και μέχρι την Ντέιρ Έζορ, στην ανατολική Συρία.

Σε αυτό τον τομέα, οι τζιχαντιστές εμπλέκονται σε μάχες εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος, που υποστηρίζονται από αεροπορικά πλήγματα της συμμάχου Ρωσίας.

Τους τελευταίους μήνες, οι τζιχαντιστές έχουν επίσης πολλές φορές «απαγάγει αμάχους, βοσκούς και στρατιώτες», λέει ο Αμπντέλ Ραχμάν.

«Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι απαχθέντες εκτελούνται, κυρίως όταν πρόκειται για στρατιωτικούς», διευκρίνισε.

Οι σημερινές απαγωγές, που αποδίδονται στο ΙΚ, είναι η πιο σημαντικές μετά την πτώση του «χαλιφάτου», σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, η μη κυβερνητική οργάνωση του οποίου διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Τον Ιούλιο του 2018, οι τζιχαντιστές είχαν απαγάγει περίπου 30 ανθρώπους στην επαρχία Σουντέιντα, έπειτα από σειρά επιθέσεων με στόχο την κοινότητα των Δρούζων στο νότο.

Οι όμηροι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από πέντε που εκτελέστηκαν ή πέθαναν λόγω των συνθηκών κράτησής τους.

Η συριακή σύγκρουση, που ξέσπασε το 2011 με την καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, περιπλέχθηκε στη διάρκεια των χρόνων με την εμπλοκή πολλών εμπολέμων, την αύξηση της ισχύος των τζιχαντιστών και την παρέμβαση ξένων δυνάμεων.

Τουλάχιστον 388.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον πόλεμο στη Συρία.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024