Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία: Φορτηγό πλοίο πλέει ακυβέρνητο - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος

Νορβηγία: Φορτηγό πλοίο πλέει ακυβέρνητο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος

Το Eemslift Hendrika, το οποίο μεταφέρει μικρά σκάφη από το Μπρέμερχάβεν της Ολλανδίας στο Κόλβερέιντ της Νορβηγίας, εξέπεμψε χθες σήμα κινδύνου χθες κάνοντας λόγο για σημαντική κλίση κατόπιν μετατόπισης φορτίου

Συναγερμός έχει σημάνει στην Νορβηγία καθώς ένα ολλανδικό φορτηγό πλοίο πλέει ακυβέρνητο, με τις αρχές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο βύθισής του. Το πλοίο Eemslift Hendrika πλέει χωρίς μηχανές και έχοντας εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του σε δραματικές συνθήκες.

Το Eemslift Hendrika, το οποίο μεταφέρει μικρά σκάφη από το Μπρέμερχάβεν της Ολλανδίας στο Κόλβερέιντ της Νορβηγίας, εξέπεμψε χθες σήμα κινδύνου χθες κάνοντας λόγο για σημαντική κλίση κατόπιν μετατόπισης φορτίου. Τα 12 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των νορβηγικών υπηρεσιών διάσωσης: οι οκτώ πρώτοι παραλήφθηκαν από ελικόπτερο από την γέφυρα του πλοίου, ενώ οι τέσσερις τελευταίοι έπεσαν στην θάλασσα και διασώθηκαν από ελικόπτερο.

Το Eemslift Hendrika, με βλάβη στην μηχανή, συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο προς τις νορβηγικές ακτές. Σήμερα το πρωί βρισκόταν σε απόσταση 130 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης Αλεζουντ.

«Το πλοίο πλέει ακυβέρνητο με σημαντική κλίση (40 έως 50 μοιρών) και υπάρχει κίνδυνος να ανατραπεί. Βασική μας προτεραιότητα είναι να προσπαθήσουμε να το σταθεροποιήσουμε ώστε να αποτραπεί η βύθισή του και η διαρροή μαζούτ στην θάλασσα», δήλωσε εκπρόσωπος της νορβηγικής ακτοφυλακής.

Τα ντεπόζιτα του πλοίου περιέχουν 350 m3 μαζούτ, 75 m3 ντίζελ και 10 m3 γράσο.

Πλοίο της νορβηγικής ακτοφυλακής κατευθύνεται προς το πλοίο, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητήσει την συνδρομή της ολλανδικής εταιρείας διάσωσης Smit Salvage, η οποία συμμετείχε στον απεγκλωβισμό του Ever Given στην διώρυγα του Σουέζ την περασμένη εβδομάδα.

Οι πολύ δυσχερείς μετεωρολογικές συνθήκες, με κύματα ύψους 10 έως 15 μέτρων, περιπλέκουν την κατάσταση, αλλά βελτίωση προβλέπεται μετά το μεσημέρι.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024