Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Κάθε δεκαετία και μια συντριβή (vids)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Κάθε δεκαετία και μια συντριβή (vids)

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 40 χρόνια έχει σαν… παράδοση τον πρώτο χρόνο κάθε δεκαετίας να διαλύει την ΑΕΚ με 6άρες, 5άρες και 4άρες.

Το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε με 5-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague και έκανε ένα ακόμα βήμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι τα τελευταία 40 χρόνια έχουν σαν… παράδοση τον πρώτο χρόνο κάθε δεκαετίας να διαλύουν την ΑΕΚ με 6άρες, 5άρες και 4άρες.

Το 1981, ο Ολυμπιακός διέλυσε στο Καραϊσκάκη με 6-0 την Ενωση, με τον Γαλάκο να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τα χρώματα των Πειραιωτών. Μια νίκη, όμως, που δεν γιόρτασαν ποτέ στο μεγάλο λιμάνι, λόγω της τραγωδίας της Θύρας 7.

Τον Ιανουάριο του 1991 οι Ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν την ΑΕΚ στο Φάληρο και νίκησαν με 4-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ολεγκ Προτάσοφ, ο οποίος είχε βάλει χατ – τρικ, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Τσιαντάκης. Μάλιστα, όπως και την περασμένη Κυριακή, οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με 4-0, με την ΑΕΚ να μειώνει στο δεύτερο.

Τον Ιανουάριο του 2001 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο Κύπελλο, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να διαλύει τους Κιτρινόμαυρους με 6-1. Σε εκείνο το παιχνίδι πρωταγωνιστής για τους Ερυθρόλευκους ήταν ο Τζιοβάνι, ο οποίος είχε πετύχει δύο γκολ.

Τον Μάρτιο του 2011, οι Πειραιώτες διέλυσαν την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με 6-0. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πετύχει τρία γκολ στο πρώτο 20άλεπτο, με τον Τζιμπούρ να σκοράρει δύο φορές και τον Χοσέ Χολέμπας να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Ο διεθνής αριστερός μπακ μάλιστα ήταν και στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Ο μοναδικός από την ομάδα του 2011. Ο Χολέμπας, όπως και στο ματς προ δεκαετίας, ήταν εξαιρετικός και έβγαλε την ασίστ στο πέμπτο γκολ του Φορτούνη.

Από το 1981 έως το 2021, τον πρώτο χρόνο κάθε δεκαετίας κάνει… σμπαράλια την ΑΕΚ. Μένει να φανεί εάν θα συνεχιστεί η παράδοση που έχουν χτίσει οι Ερυθρόλευκοι το 2031…

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024