
Αναχωρούν 115 πρόσφυγες από Μυτιλήνη
Άλλοι 115 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη, στα πλαίσια της επιχειρούμενης αποσυμφόρησης του νησιού από τους πρόσφυγες στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο.
Άλλοι 115 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη, στα πλαίσια της επιχειρούμενης αποσυμφόρησης του νησιού από τους πρόσφυγες στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο.
Πάνω από 500 συνολικά
Συνολικά, από τις 28 Μαρτίου μέχρι και σήμερα αναχώρησαν περισσότεροι από 500 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, γεγονός που οδήγησε στη μείωση του αριθμού των φιλοξενουμένων σε δομές κάθε τύπου σε κάτω από 8.000.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στα τέλη Απριλίου κλείνει η δημοτική δομή φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ, χωρητικότητας 1.500 ατόμων.
Ενώ σήμερα η προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ (Μαυροβουνίου) που φτιάχτηκε σε αντικατάσταση της καμένης δομής της Μόριας, χωρητικότητας 10.000 ατόμων, φιλοξενεί λιγότερους από 6.000 αιτούντες άσυλο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λυκαβηττός: Απαγορεύεται η είσοδος στον λόφο στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κίνδυνο πυρκαγιάς
- «Πολλές ομάδες του ΝΒΑ ενδιαφέρονται για τον Χεζόνια»
- Συνελήφθησαν δύο άνδρες για πυρκαγιά από αμέλεια στο Κρυονέρι
- Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε στο Κάστρο της Χώρας τον αποκατεστημένο από τον Δήμο Αμοργού «Θόλο» και τον «Κάτω Λάκκο»
- Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά περνούν πολλά χρόνια με προβλήματα υγείας – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
- Η Ιταλία θεσπίζει Εθνική Ημέρα Μνήμης για τα 39 θύματα του Χέιζελ



