Προανακριτική για Νίκο Παππά : Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση
Μεθαύριο Τετάρτη, στις 7 Απριλίου στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών 2015-2016 και τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Ν. Παππά. Αναλυτικά η σύνθεση των μελών της προανακριτικής
Μεθαύριο Τετάρτη, στις 7 Απριλίου στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών 2015-2016 και τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.
Συγκρότηση σε σώμα
Κατά τη συνεδρίαση αυτή, η προανακριτική θα συγκροτηθεί σε σώμα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου της επιτροπής.
Η επιτροπή αποτελείται από 10 βουλευτές της ΝΔ, 5 του ΣΥΡΙΖΑ, 1 του Κινήματος Αλλαγής, 1 του ΚΚΕ, και 1 της Ελληνικής Λύσης. Το ΜέΡΑ25 έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της επιτροπής, απέχοντας μάλιστα και από την ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής που αποφάσισε τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής.
Η σύνθεση των μελών
Συγκεκριμένα, η σύνθεση των μελών της προανακριτικής επιτροπής έχει ως εξής:
Από τη Νέα Δημοκρατία οι δέκα βουλευτές είναι: Κελέτσης Σταύρος, Μάνη – Παπαδημητρίου ‘Αννα, Μαρκόπουλος Δημήτριος, Μπαρτζώκας Αναστάσιος, Νικολακόπουλος Ανδρέας, Παπακώστα – Παλιούρα Αικατερίνη, Πλεύρης Αθανάσιος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Τσιγκρής ‘Αγγελος, Χιονίδης Σάββας.
Από το ΣΥΡΙΖΑ οι 5 βουλευτές της επιτροπής είναι: Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος, Πολάκης Παύλος , Τζάκρη Θεοδώρα, Τζανακόπουλος Δημήτριος, Χατζηγιαννάκης Μιλιτιάδης.
Από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, από το ΚΚΕ ο Καραθανασόττουλος Νικόλαος και από την Ελληνική Λύση ο Βιλιάρδος Βασίλειος.
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442