Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γουστ- Άρης τη δεύτερη θέση (2-0)

Γουστ- Άρης τη δεύτερη θέση (2-0)

Ο Άρης επικράτησε δύσκολα με 2-0 επί του εξαιρετικού Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης και αύξησε τη διαφορά του στους τέσσερις βαθμούς από τον τρίτο ΠΑΟΚ.

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-0, ο Άρης κατάφερε να κερδίσει στο Κλεάνθης Βικελίδης τον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης και να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την δεύτερη θέση. Με τη νίκη της αυτή, η ομάδα του Άκη Μάντζιου μεγάλωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά τους από την τρίτη θέση, εκμεταλλευόμενος την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Δυο όψεις είχε η αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, περιόρισαν την επιθετική ανάπτυξη του Άρη και ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά σε ένα γκολ. Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Παπαδόπουλου. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξαν και οι αλλαγές που έκανε ο Άκης Μάντζιος, με τους Σιλβα και Μάνο να πετυχαίνουν τα δύο γκολ της νίκης.

Η μάχη της τακτικής

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και δύο νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα. Ο Κώστας Μήτρογλου, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, ξεκίνησε στη κορυφή της επίθεσης. Ακόμα, ο Γκάνεα προτιμήθηκε από τον Σάκιτς για το αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, ενώ αντίθετα ο Σούντγκρεν παρέμεινε στο δεξί. Το ίδιο σύστημα επέλεξε για την ομάδα του και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Μίλαν Ράσταβατς. Οι Μουναφο, Σουάρεθ και Μπαράλες επέστρεψαν στο βασικό σχήμα, με τον τελευταίο να αγωνίζεται στη κορυφή της επίθεσης.

Το VAR και το… καμπανάκι

Ο Άρης προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο, όμως ο Αστέρας Τρίπολης ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι. Στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, όταν μετά από κόρνερ του Φερνάντες από δεξιά ο Σουάρεθ έκανε τη κεφαλιά, ο Κουέστα απέκρουσε και ο Βαλιέντε στην επαναφορά νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη, υποδείχθηκε, όμως σωστά σε αντικανονική θέση, κάτι που επιβεβαιώθηκε και μέσω του VAR. Ο Άκης Μάντζιος, πάντως, έγινε έξαλλος με την αδράνεια των παικτών του και τους φώναξε, θέλοντας να τους αφυπνίσει. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πολύ καλά οργανωμένος μεσοαμυντικά και μπλόκαρε την επιθετικη ανάπτυξη των γηπεδούχων. Ακόμα, η άμυνα του Άρη είχε πρόβλημα στις στημένες φάσεις, κυρίως απέναντι στον Μπαράλες.

Τεράστια ευκαιρία με Φερνάντες

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι είχαν πέντε τελικές προσπάθειες στα πρώτα 24 λεπτά. Δημιούργησαν, μάλιστα και τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν μετά από γέμισμα του Μουνάφο και λάθος αντίδραση του Κουέστα, ο Φερνάντες αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ο Άρης είχε ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Παπαδόπουλου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι ο Άρης έκανε τη πρώτη τελική του και συνάμα απείλησε για πρώτη φορά στο 34′ ,με απευθείας φάουλ του Γκάμα, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Στο ίδιο μοτίβο πέρασαν και τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τον Άρη να είναι αποκομμένος και να προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μόνο με ατομικές προσπάθειες, κυρίως με τους Γκάμα και Μπερτόλιο, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ανέβασε ρυθμούς ο Άρης

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο. Με τον Άρη, πάντως, να ανεβάζει ρυθμούς και τον Μάντζιο να κάνει εσωτερική αλλαγή και τους Γκάμα και Μανσίνι να αλλάζουν πλευρές. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 50′, μετά από σέντρα του Σούντγκρεν, ο Μήτρογλου με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Γκάμα σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε τη μπάλα. Ο προπονητής του Άρη στο 58ο λεπτό, θέλησε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του και πέρασε στο παιχνίδι τους Μανο και Σίλβα στη θέση των Μήτρογλου και Μανσίνι. Ο Ράσταβατς απάντησε με την είσοδο των Αλι Μπαμπά και Ριέρα αντί των Σίτο και Φερνάντες.

Η κλάση του Σάσα και το γκολ του Σίλβα

Μια από τις κινήσεις του προπονητή του Άρη αποδείχθηκε σωτηρία για την ομάδα του. Στο 69ο λεπτό ο Σίλβα άνοιξε το σκορ για τον Άρη, μετά από μια καταπληκτική κάθετη πάσα του Σάσα. Ο Βραζιλιάνος μέσος έδειξε τη μεγάλη ποιότητα του και έβγαλε τετ α τετ τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό με τον Παπαδόπουλο. Ο Σίλβα πέρασε και τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης και από πλάγια και αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα , τόσο από τους παίκτες του Άρη στον αγωνιστικό χώρο όσο και από τα μέλη του τεχνικού τιμ στον πάγκο. Στο 75ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Καστάνο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 85′ και στο 87′ ο Μάνος έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να σκοράρει, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά , τη προβολή και την κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού, αντίστοιχα.

Σκόραρε και ο Μάνος

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης έσωσε τη ομάδα του και στο 90′ όταν και απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Γκαμα. Δεν κατάφερε, όμως, να κάνει τίποτα στη φάση του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων, όταν και μετά από εξαιρετική πάσα του Σίλβα, ο Μάνος πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (90+4′ Σάκιτς), Τζέγκο, Μπερτόλιο (83′ Μπρούνο), Γκάμα (90+4′ Μπαγκαλιάνης), Μανσίνι (59′ Σίλβα), Μήτρογλου (58′ Μάνος)

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνο, Αλβάρεζ, Μουνάφο (73′ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Τιλίκα (73′ Ρίτζις), Φερνάντεθ (59′ Αλί Μπαμπά), Σίτο (59′ Ριέρα), Μπαράλες

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024