Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Επιμένουν οι έμποροι στο άνοιγμα  του λιανεμπορίου - Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο

Θεσσαλονίκη: Επιμένουν οι έμποροι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου – Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τους αύριο και γνωστοποίησε ότι «βρίσκονται εν αναμονή τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εντός των επόμενων ωρών»

Αν και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης δήλωσε ότι ο Ε.Σ.Θ. θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης αύριο, εν τούτοις διευκρίνισε ότι, εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστά, τότε θα εξεταστούν όλες τις νόμιμες λύσεις για την προστασία των συμφερόντων του κλάδου.

Εν αναμονή επικοινωνίας με Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης δήλωσε ότι οι έμποροι εμμένουν στο αίτημά τους να επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τους αύριο και γνωστοποίησε ότι «βρίσκονται εν αναμονή τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εντός των επόμενων ωρών, σε σχέση με το αν θα γίνει τελικά δεκτό -ή όχι».

Τα παραπάνω βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ των προέδρων οκτώ εμπορικών συλλόγων του νομού Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης να μη λειτουργήσουν αύριο οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της Covid-19.

Σε ανοιχτή γραμμή με Σκέρτσο

Όπως ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρώτος αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

Προσέθεσε πως εξέφρασε στον κ. Σκέρτσο την έντονη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για το μη άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη.

Άνοιγμα στην Πολίχνη αποφάσισαν οι έμποροι

Στο μεταξύ, το απόγευμα συνεδριάζουν και οι έμποροι του δήμου Παύλου Μελά, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά τη δεδηλωμένη πρόθεση συναδέλφων τους στην Πολίχνη να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους αύριο, Δευτέρα.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται αύριο (Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021), στις 6.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με μόνο θέμα συζήτησης «την πορεία της λειτουργίας του λιανεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του Covid-19».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Youtube.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024