Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το παπούτσι που κάνει θριαμβευτική επιστροφή φέτος το καλοκαίρι

Αυτό είναι το παπούτσι που κάνει θριαμβευτική επιστροφή φέτος το καλοκαίρι

Clogs ή σαμπώ ή τσόκαρα: μια «χοντροκομμένη» τάση υποδημάτων από τα τέλη της δεκαετίας του '70 που φορούσε σίγουρα η μητέρα σου όταν ήταν στην ηλικία σου

Clogs ή σαμπώ ή τσόκαρα: μια «χοντροκομμένη» τάση υποδημάτων από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 που φορούσε σίγουρα η μητέρα σου όταν ήταν στην ηλικία σου. Η Daisy Dukes με τα καυτά τζιν σόρτς, τις κοτλέ φούστες, τα τζιν καμπάνα και τα μποέμ φορέματα τα λάτρευε. Είναι μια απίθανη τάση υποδημάτων που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ μποέμ και preppy. Είτε λατρεύετε το χίπικο στιλ της Τζέιν Μπίρκιν, είτε τις δίδυμες Όλσεν, τα τσόκαρα είναι μια διαχρονική τάση παπουτσιών που αγαπήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και κάνει φέτος την μεγάλη επιστροφή.

Προσωπικά βρίσκω τα τσόκαρα εξαιρετικά λειτουργικά, αλλά και πολύ νοσταλγικά. Αυτή η ανυψωμένη ξύλινη πλατφόρμα θα σας κάνει να αισθανθείτε άνετα και θα σας δώσει ύψος… χωρίς, φυσικά, να να χρειαστεί να φορέσετε τακούνια.

Για παράδειγμα, τόσο η Celine όσο και ο Hermes δημιούργησαν κλασικά τσόκαρα για το Φθινόπωρο 2020 και την Άνοιξη του 2021 αντίστοιχα, με mules που περιλάμβαναν αυτή την μοναδική σόλα από ξύλο. Κατασκευασμένο κυρίως σε καφέ και μαύρο και δέρμα ελεφαντόδοντου, είναι ασφαλές να πούμε ότι μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα παπούτσια με οποιοδήποτε τζιν αλλά και μίνι φούστα που έχετε επιλέξει.

Και η δημοτικότητα τους δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Σύμφωνα με την έκθεση του Lyst, τον Οκτώβριο, η πλατφόρμα αγορών μόδας ανακοίνωσε: «Τα Clogs γίνονται το άνετο παπούτσι του χειμώνα, με τις αναζητήσεις για το στυλ να αυξάνονται κατά 27% από μήνα σε μήνα». Από τα στυλ, τα πιο δημοφιλή είναι τα Birkenstock Boston Clogs (44% από τις αρχές Σεπτεμβρίου), ένα πιο παραδοσιακό στυλ clog από μια μάρκα που γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για παπούτσια που μπορούν να ξεπεράσουν δεκαετίες και εποχές.

Η αναζήτηση για το Chunky Chain Mules του JW Anderson, ένα από τα πιο δημοφιλή παπούτσια από την φετινή πασαρέλα, αυξάνεται επίσης κατά 11% σύμφωνα με τον Lyst. Half-loafer, half clog, είναι η επιτομή της υψηλής μόδας του παπουτσιού στις αναζητήσεις.

View this post on Instagram

A post shared by @carrieandthe_city

Τα ξύλινα τσόκαρα βρίσκονται ήδη στους δρόμους, εντοπίζονται σε διάφορες Εβδομάδες Μόδας και με τους inluencers του Instagram να ακολουθούν ήδη την τάση, νομίζω πως φέτος θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και τα πέλματα σας.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024