Δήμαρχος Αστυπάλαιας : Δεν έχουμε πλέον κρούσματα – Όσοι βγήκαν θετικοί έχουν ήδη βγει από την καραντίνα
Στο «βαθύ κόκκινο» μπήκε χθες έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας η Αστυπάλαια - «Ετεροχρονισμένη» χαρακτηρίζει την απόφαση ο δήμαρχος του νησιού
Κριτική στην απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία η Αστυπάλαια εντάσσεται στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, άσκησε ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Κομηνέας.
Σύμφωνα με τον κ. Κομηνέα, η απόφαση ελήφθη «ετεροχρονισμένα», καθώς αφορά «ένα θέμα που ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες στο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα». Ο δήμαρχος περιγράφοντας αναλυτικά την κατάσταση, ανέφερε ότι ήρθαν κάποιοι από την Αθήνα και ενώ έκαναν τεστ μόλις επέστρεψαν, δεν βρέθηκαν θετικοί και υπήρξε μια σχετική μετάδοση μεταξύ των οικογενειών τους, μεταξύ δηλαδή 3-4 οικογενειών, η οποία μόλις έγινε αντιληπτή περιορίστηκε κατευθείαν.
«Μόλις το συνειδητοποιήσαμε κάναμε 70 rapid test μέσα σε μια μέρα και καλέσαμε τον ΕΟΔΥ και κάναμε άλλα 750 τεστ μετά από δύο μέρες, «σκανάροντας» όλο τον πληθυσμό του νησιού. Περίπου 25 άτομα βρέθηκαν θετικά, προερχόμενα από αυτές τις 3-4 οικογένειες, το καταλάβαμε και δράσαμε άμεσα για να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «τα κρούσματα έφτασαν τα 30, αλλά όλοι έχουν ήδη βγει από την καραντίνα, καθώς όλα αυτά εντοπίστηκαν πριν από δύο εβδομάδες», ανέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.
«Δράσαμε άμεσα»
Μάλιστα, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι χθες μόλις άκουσε την απόφαση έμεινε «με το στόμα ανοιχτό». «Όταν είχαμε τα κρούσματα, είχαμε και πιο χαλαρά μέτρα. Σαν Δήμος δράσαμε άμεσα και ξέραμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, για αυτό και περιορίστηκε η διασπορά μέσα στις 3-4 οικογένειες», σημείωσε ο δήμαρχος του νησιού των 1.200 κατοίκων, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι από την Πέμπτη το απόγευμα ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί.
Ο κ. Κομηνέας, εξήγησε πως όταν εντοπίστηκαν τα κρούσματα, «κλείσαμε τα μαγαζιά κατευθείαν, ακόμα και τα μπακάλικα, τους είπαμε πάρτε τώρα ό,τι θέλετε και τα ανοίξαμε ξανά μετά από 3 μέρες, ενώ περιορίσαμε και την κυκλοφορία. Δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος».
Μιλώντας για το πόσο μεγάλη εντύπωση του προκάλεσε η χθεσινή απόφαση, ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι «το παράρτημα της Πολιτικής Προστασίας στην Κω, μας έδινε μέχρι και συγχαρητήρια για το πώς αντιδράσαμε, λέγοντάς μας ότι αν όλοι οι Δήμοι ενεργούσαν όπως εμείς στην Αστυπάλαια, δεν θα υπήρχε εξάπλωση του κορωνοϊού» και τόνισε για ακόμα μια φορά πως η απόφαση λαμβάνει υπόψη «μια κατάσταση που έχει λήξει».
Τέλος, ο κ. Κομηνέας σημείωσε ότι «ξέραμε ποιοι ήταν τα κρούσματα και κάναμε μεταξύ μας την ιχνηλάτηση», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «θα επικοινωνήσουμε με την Πολιτική Προστασία και νομίζω θα το καταλάβουν και οι ίδιοι, γιατί εδώ και δύο μέρες δεν έχουμε καν κρούσματα να δηλώσουμε».
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442