Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «ελληνικός» Ολυμπιακός του... Βεζένκοφ, έδειξε και στη Μαδρίτη ότι έχει μέλλον (72-63)

Ο «ελληνικός» Ολυμπιακός του… Βεζένκοφ, έδειξε και στη Μαδρίτη ότι έχει μέλλον (72-63)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε από τη Ρεάλ με σκορ 72-63 που «καιγόταν», αλλά ο ελληνικός κορμός του διέπρεψε. Με ηγέτη τον Βεζένκοφ (22 π.), οι Ελληνες του Θρύλου πέτυχαν τους 50 από τους 63 πόντους του στη Μαδρίτη!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε από τη Ρεάλ με σκορ 72-63 που «καιγόταν», αλλά ο ελληνικός κορμός του διέπρεψε. Με ηγέτη τον Βεζένκοφ (22 π.), οι Ελληνες του Θρύλου πέτυχαν τους 50 από τους 63 πόντους του στη Μαδρίτη!

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν ένα κακό επιθετικά πρώτο ημίχρονο, κυρίως εξαιτίας της πάρα πολύ καλής άμυνας που έπαιξαν οι Μαδριλένοι, ενώ αμυντικά είχαν προβλήματα τόσο από τον εξαιρετικό Γκαμπριέλ Ντεκ, αλλά και από τον… γίγαντα Γουόλτερ Ταβάρες.

Επιθετικά οι Πειραιώτες βρήκαν στο πρόσωπο του Σάσα Βεζένκοφ τον άνθρωπο για να περάσουν τη μπάλα, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να είναι απολαυστικός, ενώ και οι υπόλοιποι Έλληνες έδειξαν πως ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν.

Πρώτος σκόρερ για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν φυσικά ο Βεζένκοφ με 22 πόντους, ενώ από 7 είχαν οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ, ενώ από την άλλη πλευρά για τη Βασίλισσα 18 πόντους είχε ο Ντεκ και 15 πρόσθεσε ο Ταβάρες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε παίζοντας αρκετά καλή άμυνα στη Ρεάλ, με τον Κώστα Κουφό να κάνει καλή δουλειά πάνω στον σέντερ της «βασίλισσας», αλλά τον Γκάμπριελ Ντεκ να κάνει τη μεγαλύτερη… ζημιά στους «ερυθρόλευκους». Επιθετικά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε λύσεις, με τη δημιουργία να είναι σε χαμηλά επίπεδα σκοράροντας κυρίως από ατομικές ενέργειες των παικτών της. Στη συνέχεια, οι «μερένχες» μπόρεσαν να βάλουν στο ματς τον Ταβάρες και έτσι η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα. Παρ’ όλα αυτά οι Πειραιώτες έμειναν κοντά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 36-26 υπέρ του Ματέο Ζεσούς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει προβλήματα στην επίθεση, καθώς η Ρεάλ έπαιζε εξαιρετική άμυνα, ενώ επιθετικά ο Ταβάρες κυριαρχούσε δηιουργώντας πάρα πολλά προβλήματα, με το προβάδισμα των «μερένχες» να αυξάνεται συνεχώς όσο περνούσε η ώρα. Στην τελευταία περίοδο ο Βεζένκοφ βρήκε το… χέρι του και προσπάθησε να βάλει στο ματς τον Ολυμπιακό, με τους Μαδριλένους όμως να δείχνουν ψυχραιμία, βάζοντας τα σουτ που έπρεπε και καταφέρνοντας να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που τους κρατά στο «κόλπο» της οκτάδας.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024