Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το MEGA στο Κρατικό Νίκαιας - Εφημερίες τρόμου στα νοσοκομεία

Κοροναϊός : Το MEGA στο Κρατικό Νίκαιας – Εφημερίες τρόμου στα νοσοκομεία

Εικόνες σκληρές που αποτυπώνουν την ωμή πραγματικότητα στα νοσοκομεία της χώρας που δίνουν σκληρή μάχη με τον κοροναϊό, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να έχει εκτοξευτεί και τις εισαγωγές να σταθεροποιούνται μεν, σε υψηλό αριθμό δε.

Ασθενείς με κοροναϊό, διασωληνωμένοι σε απλό κρεβάτι, πασχίζουν να κρατηθούν στη ζωή. Τους κρατά ζωντανούς η φορητή συσκευή που βλέπετε στ’ αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το LIVE NEWS.

«Θύματα πολέμου τα λέμε εμείς. Θύματα πολέμου», λένε οι γιατροί.

Πανομοιότυπες εικόνες με εκείνες που είχε καταγράψει η κάμερα του MEGA μία εβδομάδα πριν.

Οι διασωληνωμένοι σήμερα στο Κρατικό της Νίκαιας ανέρχονται στους 17.

Εικόνες σκληρές που αποτυπώνουν την ωμή πραγματικότητα στα νοσοκομεία της χώρας που δίνουν σκληρή μάχη με τον κοροναϊό, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να έχει εκτοξευτεί και τις εισαγωγές να σταθεροποιούνται μεν, σε υψηλό αριθμό δε.

«Έμφραγμα» στο Γεννηματάς

Γιατροί επί τω έργω και στο Γεννηματάς. Μεταφέρουν πάνω σε φορείο ασθενή στην κλινική covid. Η κάμερα του LIVE NEWS καταγράφει μία από τις συνολικά 64 εισαγωγές που έγιναν στην χτεσινή πολεμική εφημερία.

Μία από τους γιατρούς που έδωσαν χτες τιτάνια μάχη στα επείγοντα μιλάει στο LIVE NEWS για την εφιαλτική εφημερία.

«190 κλίνες Covid είναι κατειλημμένες. Έχουμε 13 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και έχουμε μια απίστευτη διασπορά σε όλες τις κλινικές», λέει η Ελένη Μπάγια, επιμελήτρια ΤΕΠ νοσοκομείου Γεννηματάς.

Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Γεννηματάς είναι 14. Κάποιοι απ’ αυτούς περιμένουν μέρες για να βρουν μια θέση στην εντατική.

«Από την πλατφόρμα του ΕΚΑΒ προκύπτει ότι οι 60 από τους 130 διασωληνωμένους περιμένουν παραπάνω από 3 ημέρες».

Στην κόψη του ξυραφιού και το Τζάνειο, με έναν ασθενή κοροναϊού να κάνει εισαγωγή κάθε τέταρτο. Η εφημερία έληξε με τέσσερις διασωληνωμένους να παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

«Ήταν μια ακόμη δύσκολη εφημερία απ’ αυτές που έχουμε συνηθίσει εδώ κι ένα μήνα. Δύσκολη εφημερία με 60 εισαγωγές», λέει η Στυλιανή Γερακάρη, διευθύντρια ΤΕΠ Covid νοσοκομείου Τζάνειου.

Όλη τη βδομάδα προετοιμάζεται ο «Ευαγγελισμός» για τη σημερινή νύχτα που αναμένεται δύσκολη και απρόβλεπτη.

«Προετοιμάζεται ο Ευαγγελισμός όλη τη βδομάδα για την εφημερία. Κάνουμε εισαγωγές και στις πρωινές εφημερίες», σημειώνει η Αγγελική Μπαλαδήμα, εντατικολόγος ΤΕΠ Ευαγγελισμού.

Τρίκαλα: 1 στους 3 αρνούνται να εμβολιαστούν

Την ίδια στιγμή και με την κατάσταση στα νοσοκομεία να θυμίζει πόλεμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους που διατρέχουν οι υγειονομική πραγματικά σοκάρει η είδηση από τα Τρίκαλα πως ένας στους τρεις υγειονομικούς του νοσοκομείου δηλώνει «αρνητής» του εμβολίου.

«Είναι μεγάλο το ποσοστό για ένα νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε και να κοιτάμε ασθενείς και να ‘μαστε τόσο κοντά, άσχετα αν είσαι διοικητικός ή τεχνικός, αλλά πολύ περισσότερο αν ανήκεις στο νοσηλευτικό προσωπικό, οφείλεις να κάνεις το εμβόλιο», λέει ο Κωνσταντίνος Ντόβας, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε υποχρεωτικά rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024