Βέλγιο : Επεισόδια σε κορονοπάρτι που ξεκίνησε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο
Αστυνομική επέμβαση και επεισόδια με τραυματίες σε «κορονοπάρτι» στις Βρυξέλλες. Οι διοργανωτές, το ξεκίνησαν ως πρωταπριλιάτικο αστείο
Η αστυνομία των Βρυξελλών επενέβη το απόγευμα της Πέμπτης, με νερό υπό πίεση και δακρυγόνα, για να διαλύσει ένα πλήθος 1.500-2.000 ανθρώπων, που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρκο της πόλης για ένα «πάρτι», παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας και μολονότι οι διοργανωτές παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο!
Δεκάδες αστυνομικοί, έφιπποι και πεζοί, δέχτηκαν βροχή από αντικείμενα, όταν επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς από τον χώρο.
Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό των επεισοδίων, που ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, είπε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters που βρίσκονταν στο σημείο, τουλάχιστον δύο πολίτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα που παρασύρθηκε από ένα άλογο της αστυνομίας.
Το πάρτι «Λα Μπουμ» στο πάρκο Μπουά ντε λα Καμπρ ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο μέσω του Facebook. Μολονότι οι διοργανωτές είχαν δηλώσει εδώ και ημέρες ότι η «πρόσκληση» που είχαν αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ήταν φάρσα, περίπου 2.000 άνθρωποι εμφανίστηκαν αργά το απόγευμα στο πάρκο. Μάλιστα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 5.000.
Πολλοί από τους συμμετέχοντες ύψωναν τη γροθιά τους και φώναζαν «ελευθερία», ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν μπουκάλια και πέτρες στα οχήματα της αστυνομίας.
«Έχουμε όλοι πάθει κατάθλιψη. Θα γίνω 18 σε δύο εβδομάδες, θέλουμε να ζήσουμε τα νιάτα μας», είπε η μαθήτρια Αμελί στο πρακτορείο Reuters. «Δεν ήρθαμε εδώ για να εξοργίσουμε την αστυνομία, αλλά για να δείξουμε ότι έχουμε κι εμείς ζωή και θέλουμε να την απολαύσουμε», προσέθεσε.
- Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες να έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου «ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»
- Άνοιξε το σκορ η Γαλλία με πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Ωραιόκαστρο: Νέο μήνυμα από το 112 – «Αν βρίσκεστε στην Ανθούπολη, απομακρυνθείτε προς το γήπεδο της Λητής»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη ο 76χρονος – Επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στην πρόκληση της πυρκαγιάς
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Δύο πυροσβέστες με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα – Μεταφέρθηκαν στο «424»


