Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ηθικό δίλημμα της καραντίνας

Το ηθικό δίλημμα της καραντίνας

Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις

Το δίλημμα που καλούνται να λύσουν σήμερα κιόλας κυβέρνηση και Επιτροπή Ειδικών ίσως να είναι το πλέον δύσκολο και σύνθετο. Από τη μια η Οικονομία που πρέπει να πάρει μπροστά καθώς και η Κοινωνία που πρέπει να απελευθερωθεί και από την άλλη η Υγεία με δεδομένο ότι το Σύστημα Υγείας αγγίζει τα όριά του δεν μπορείς να θυσιάσεις την Υγεία με οποιοδήποτε άλλο αγαθό, αλλά αν όμως καταρρεύσει η οικονομία αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην Υγεία. Αναγκαίο είναι να βρεθεί μια χρυσή τομή η οποία όμως πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένη. Επομένως δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης επάνοδος στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, αλλά επιβάλλεται να αρχίσουμε με προσεκτικά ανοίγματα της οικονομίας και να μετράμε συστηματικά την εξέλιξη της πανδημίας.

Τα ορόσημα για το «ξεκλείδωμα» της οικονομίας και της κοινωνίας

Καλόν όμως είναι να γνωρίζετε και τούτα: Ήταν έτοιμοι ειδικοί και κυβέρνηση να άρουν ορισμένα μέτρα. Άλλωστε από το πρωί της Τρίτης δεν ήταν λίγοι αυτοί που έβγαιναν στα ραδιόφωνα για να προαναγγείλουν αποφάσεις της Επιτροπής, ή να κάνουν προτάσεις σε μια συνεδρίαση η οποία δεν είχε ακόμα γίνει. Θα συνεδριάσει όμως (εκτός απροόπτου) σήμερα και, όπως έμαθα, με τη συμμετοχή του Γιώργου Γεραπετρίτη, αν κάτι λέει αυτό.

Το απόγευμα της Τρίτης ήρθε η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τα κρούσματα έσπασαν αρνητικό ρεκόρ, ξεπέρασαν τα 4.300 και οι αριθμοί των διασωληνωμένων αυξήθηκαν ανησυχητικά. Τότε, τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών άρχισαν να προβληματίζονται. Μαθαίνω, λοιπόν ότι με τόσα πολλά κρούσματα δεν πρόκειται να υπάρξει μεγάλη χαλάρωση μέτρων, εκτός βεβαίως από το άνοιγμα των Λυκείων, το click away στο λιανεμπόριο και την διαδημοτική μετακίνηση. Αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Τι ακριβώς συνέβη;

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024