Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις

Το δίλημμα που καλούνται να λύσουν σήμερα κιόλας κυβέρνηση και Επιτροπή Ειδικών ίσως να είναι το πλέον δύσκολο και σύνθετο. Από τη μια η Οικονομία που πρέπει να πάρει μπροστά καθώς και η Κοινωνία που πρέπει να απελευθερωθεί και από την άλλη η Υγεία με δεδομένο ότι το Σύστημα Υγείας αγγίζει τα όριά του δεν μπορείς να θυσιάσεις την Υγεία με οποιοδήποτε άλλο αγαθό, αλλά αν όμως καταρρεύσει η οικονομία αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην Υγεία. Αναγκαίο είναι να βρεθεί μια χρυσή τομή η οποία όμως πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένη. Επομένως δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης επάνοδος στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, αλλά επιβάλλεται να αρχίσουμε με προσεκτικά ανοίγματα της οικονομίας και να μετράμε συστηματικά την εξέλιξη της πανδημίας.

Τα ορόσημα για το «ξεκλείδωμα» της οικονομίας και της κοινωνίας

Καλόν όμως είναι να γνωρίζετε και τούτα: Ήταν έτοιμοι ειδικοί και κυβέρνηση να άρουν ορισμένα μέτρα. Άλλωστε από το πρωί της Τρίτης δεν ήταν λίγοι αυτοί που έβγαιναν στα ραδιόφωνα για να προαναγγείλουν αποφάσεις της Επιτροπής, ή να κάνουν προτάσεις σε μια συνεδρίαση η οποία δεν είχε ακόμα γίνει. Θα συνεδριάσει όμως (εκτός απροόπτου) σήμερα και, όπως έμαθα, με τη συμμετοχή του Γιώργου Γεραπετρίτη, αν κάτι λέει αυτό.

Το απόγευμα της Τρίτης ήρθε η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τα κρούσματα έσπασαν αρνητικό ρεκόρ, ξεπέρασαν τα 4.300 και οι αριθμοί των διασωληνωμένων αυξήθηκαν ανησυχητικά. Τότε, τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών άρχισαν να προβληματίζονται. Μαθαίνω, λοιπόν ότι με τόσα πολλά κρούσματα δεν πρόκειται να υπάρξει μεγάλη χαλάρωση μέτρων, εκτός βεβαίως από το άνοιγμα των Λυκείων, το click away στο λιανεμπόριο και την διαδημοτική μετακίνηση. Αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Τι ακριβώς συνέβη;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr