
Κοροναϊός : Πως θα αποζημιωθούν οι ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν
Τροπολογία για τον τρόπο καθορισμού της αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινικών που δεσμεύτηκαν από το Δημόσιο, κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Η αποζημίωση θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.
Τον τρόπο καθορισμού της αποζημίωσης χρήσης των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων που δεσμεύτηκαν από το Δημόσιο για την κάλυψη της έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας από την έξαρση του κοροναϊού, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία.
Ακατάσχετη και αφορολόγητη
Όπως ειδικότερα ορίζεται, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος από τη διασπορά του κοροναϊού Covid 19 και σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν της 30ης Ιουνίου 2021, για τον καθορισμό της αποζημίωσης χρήσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, που δεσμεύτηκαν αναγκαστικά και εν συνόλω από το Δημόσιο, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου, από την έξαρση του κοροναϊού Covid 19, λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των εκκαθαρισμένων υποβολών για νοσηλεία και διαγνωστικές εξετάσεις προς τον ΕΟΠΥΥ κατά τους προηγούμενους 12 μήνες, με αναγωγή στο χρονικό διάστημα της αναγκαστικής διάθεσης της εκάστοτε δεσμευόμενης καθολικά ή εν μέρει επιχείρησης στο Δημόσιο.
Η αποζημίωση θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη. Το ύψος της εν λόγω δαπάνης εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Προσωπικό από ΕΔ και ΣΑ στα εμβολιαστικά κέντρα
Επίσης με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα διατεθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, τον ΕΟΔΥ και τον Ερυθρό Σταυρό, θα είναι δυνατό να στελεχωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας, όπως ορίζει διάταξη που περιελήφθη στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία.
Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού Covid-19 και με στόχο την ταχύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, θα προχωρήσει η ίδρυση εμβολιαστικών κέντρων υψηλής δυναμικότητας άνω των 10 εμβολιαστικών γραμμών, σύμφωνα με την διάταξη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο.
- Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Απεργία προκήρυξε η ΠΝΟ – Οι προορισμοί που επηρεάζονται
- Βασίλης Αργυρόπουλος: Από την πάστα των μεγάλων
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Ξεκινούν οι αιτήσεις στις 18 Μαΐου
- Η στιγμή της σύλληψης του 89χρονου στην Πάτρα – Αυτό είναι το περίστροφο που είχε στην κατοχή του
- Μέλανι Γκρίφιθ και Αντόνιο Μπαντέρας ξανά μαζί μια δεκαετία μετά το διαζύγιό τους
- Νέος πολυχώρος αθλητισμού στη Γλυφάδα


