Μοτοπορεία στο Σύνταγμα από διανομείς και εργαζόμενους στην εστίαση
Παρά τη βροχή, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και πραγματοποίησαν μοτοπορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.
Με στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 και μοτοπορεία διαμαρτύρονται οι διανομείς και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση.
Παρά τη βροχή, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και πραγματοποίησαν μοτοπορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.
Από τη μοτοπορεία στο Σύνταγμα του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής pic.twitter.com/7bLBj4dizm
— Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) March 31, 2021
Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, υγεία και ασφάλεια για όλους τους εργαζομένους.
Επίσης ζητούν και εξοπλισμό και έξοδα μετακίνησης με ευθύνη της εργοδοσίας, περιορισμένη ακτίνα δράσεις και μετακίνησή τους μακριά από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης:
- Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
- Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.
- Σταθερή εργασία 5ημερο – 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
- Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
- Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό που δεν θα δουλέψουν το καλοκαίρι του ’21.
- Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς .
- Μέτρα προστασίας της Υγείας, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για μάγειρες, σερβιτόρους, λάντζα κλπ..
- Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων.
- Καιρός: Θερμή εισβολή από την ερχόμενη εβδομάδα – Πότε θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στους 34°C
- ΠΑΣΟΚ: Οι προτάσεις Αυτιά για «χωριά ΑμεΑ» προσβάλλουν τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές τους και τον πολιτισμό
- Σκιάθος: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε πεζό στη Σκιάθο – Συνελήφθη ανήλικος οδηγός
- Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κόζαρη: Βάφτισαν τον γιο τους με 3 νονούς
- Φλέγγας στο «in»: «Tιμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, άνοδο και του χρόνου»
- Η πρόταση του Γιώργου Αυτιά για τα «ειδικά χωριά ΑΜΕΑ» έρχεται από το σκοτεινό παρελθόν
- Η Ρωσία διοργανώνει περιορισμένης κλίμακας παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – «Βλακώδες» το αστείο Ζελένσκι, λέει το Κρεμλίνο
- Βήμα… Μουντιάλ για τον Νεϊμάρ: Στην προεπιλογή της Βραζιλίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442