Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία : Νοίκιασε ένα άτομο για να μη κάνει τίποτα

Ιαπωνία : Νοίκιασε ένα άτομο για να μη κάνει τίποτα

Η απόδειξη ότι ακόμα και αν δεν είσαι καλός σε τίποτα, μπορείς να το κάνεις και αυτό δουλειά.

Θα μπορούσε να είναι Έλληνας, αφού τέτοιο επιχειρηματικό μυαλό, πρωτοτυπία και κυρίως όρεξη για δουλειά μόνο στη χώρα μας συναντάει κάποιος. Ο συγκεκριμένος Ιάπωνας αποφάσισε να κάνει την αεργία… δουλειά του και από το 2018 διαθέτει τον εαυτό του «προς ενοικίαση» για να σας κάνει παρέα και να μην κάνει τίποτα!

Ο Shoji Morimoto, 37 ετών, ζει στο Τόκιο και δέχεται αιτήματα πελατών μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, όπου έχει συσσωρευτεί 263.000 ακόλουθους. «Θα σας δανείσω ένα άτομο (εμένα) που δεν κάνει τίποτα», διαβάζει κανείς στην περιγραφή του εαυτού του στο Twitter.

Κάθε επίσκεψη κοστίζει 10.000 ιαπωνικά Γιεν (80 ευρώ), συν τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής. Ο Morimoto εκτιμά πως έχει δεχτεί περίπου 3.000 αιτήματα από όταν ξεκίνησε την επιχείρησή του και συνήθως συναντιέται με δύο έως τρεις πελάτες μέσα σε μια μέρα. Κατά κανόνα περνά περίπου δύο με τρεις ώρες με κάθε άτομο, αλλά ο Morimoto λέει πως δεν υπάρχει χρονικό όριο.

Οπότε, τι ακριβώς περιλαμβάνει το «τίποτα»;

«Στη διάρκεια του διαστήματος παροχής των υπηρεσιών μου, συνοδεύω τους πελάτες μου σε οτιδήποτε με χρειάζονται. Απαντώ στις ερωτήσεις τους, τους ακούω, τους γνέφω όταν αυτό απαιτείται», είπε ο Morimoto στο VICE. «Στην αρχή ήταν λίγο αμήχανο, αλλά με τον καιρό το συνήθισα».

Δεν υπάρχει μια συνηθισμένη ημέρα στη δουλειά για τον Morimoto. Τη μια μέρα, βλέπει μια ταινία στο σινεμά και την επόμενη βρίσκεται χιλιάδες πόδια πάνω από τη γη σε πτήση με ελικόπτερο. Έχει βρεθεί στην Ντίσνεϊλαντ με έναν πελάτη και έχει ακούσει έναν σεξουαλικά άπιστο να εξομολογείται την παράλληλη σχέση του, στη διάρκεια ενός γεύματος.

Μερικές φορές, βρίσκεται εκεί για ηθική συμπαράσταση, όπως όταν συνόδευσε κάποιον στην κατάθεση των εγγράφων του διαζυγίου του ή όταν επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο για να μείνει με έναν ασθενή που είχε μόλις αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

«Πιστεύω πως ο λόγος που οι άνθρωποι ζητούν τις υπηρεσίες μου εξαρτάται από τις συνθήκες που επικρατούν για τον πελάτη», είπε.

Πώς ξεκίνησε αυτή τη «δουλειά»

Ο Morimoto εμπνεύστηκε να ξεκινήσει την υπηρεσία ενοικίασης του εαυτού του, αφού άφησε την προηγούμενη δουλειά του ως συγγραφέας και επιμελητής εκπαιδευτικού υλικού.

«Είχα αυτό το σύμπλεγμα, πως έπρεπε να ασχοληθώ με κάτι, αλλά δεν είμαι καλός σε τίποτα. Δοκίμασα ένα σωρό πράγματα για τα οποία νόμιζα πως θα ήμουν κατάλληλος, αλλά κανένα δεν κράτησε. Οπότε σκέφτηκα, »Δεν είμαι κατάλληλος για να κάνω οτιδήποτε, ίσως είμαι περισσότερο κατάλληλος να μην κάνω τίποτα”».

Η δουλειά του Morimoto έχει τραβήξει την προσοχή στην Ιαπωνία και η περίπτωσή του έχει παρουσιαστεί στα τοπικά ΜΜΕ πολλές φορές. Η ιστορία του ενέπνευσε ακόμη και μια τηλεοπτική δραματική σειρά, το “Rental Nan mo Shinai Hito”, δηλαδή «Νοίκιασε Ένα Άτομο που Δεν Κάνει Τίποτα».

Σύμφωνα με τον Morimoto, είναι η πρώτη φορά που είναι ικανοποιημένος με μία δουλειά. «Υπάρχουν τόσο πολλοί ενδιαφέροντες τρόποι με τους οποίους αναπτύσσεται η δουλειά μου, οπότε δεν με κουράζει ποτέ. Επίσης, φτάνω να κάνω πράγματα που δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ, κάτι που είναι ενδιαφέρον».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024