Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Στο σαράι του Ερντογάν έσπευσε και ο «πρόεδρος» της Λιβύης

Τουρκία : Στο σαράι του Ερντογάν έσπευσε και ο «πρόεδρος» της Λιβύης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε χθες Παρασκευή στο Αρχοντικό Βαχεντίν, στην Κωνσταντινούπολη, τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Γιάνες Μένφι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε χθες Παρασκευή, στην Κωνσταντινούπολη, τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Γιάνες Μένφι.

Δίωρη συνάντηση

Οπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία και μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, η συνάντηση του Ερντογάν με τον Μένφι πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Βαχεντίν και διάρκεσε περίπου δύο ώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και το μέλος του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης Αμπντουλάχ Χουσεΐν Αλ-Λάφι, καθώς και συνοδευτική αντιπροσωπεία, από το έθνος της Βόρειας Αφρικής.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία μελών του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης αφότου ανέλαβαν τα καθήκοντά τους νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Βαθύτερες σχέσεις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι πλευρές εξέτασαν τις βαθύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και συζήτησαν βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας και των διμερών δεσμών, καθώς και τις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Σημαία της Λιβύης είχε υψωθεί για την περίσταση στην είσοδο του Αρχοντικού.

Ψήφο εμπιστοσύνης

Στις 15 Μαρτίου, η νέα κυβέρνηση ενότητας της Λιβύης με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο.

Οι Λίβυοι ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα τερματίσει τον μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο που ρημάζει τη χώρα μετά την εκδίωξη και τη δολοφονία του ισχυρού Μουαμάρ αλ-Καντάφι το 2011, επισημαίνει το τουρκικό πρακτορείο.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024