Τζανάκης : Μέχρι τις 15 Απριλίου θα έχουμε 2.000 κρούσματα – Θα συνεχιστεί η πίεση στις ΜΕΘ
Ο κ. Τζανάκης, εμφανίστηκε πάντως, αισιόδοξος για το Πάσχα λέγοντας ότι μετά τις 20 Απρίλη θα μιλάμε σε άλλη βάση που θα επιτρέψει να κάνουμε καλύτερες γιορτές σε σχέση με πέρσι.
Την εκτίμηση ότι η πίεση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δέκα ημέρες, εξέφρασε ο Νίκος Τζανάκης, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου, σημειώνοντας ότι μετά τις 15 Απριλίου τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 2.000.
«Μετά τις 15 Απριλίου θα δούμε κρούσματα κάτω από 2.000 και προς το 1.500 με 1.200 δήλωσε, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε σε μια κορύφωση της πανδημίας.
Πρόσθεσε πάντως ότι αυτή τη εβδομάδα ενδεχομένως να αρχίσει μια πολύ μικρή πτώση των νέων διαγνώσεων.
“Εάν είχαμε κρούσματα χωρίς νοσηλευόμενους τα πράγματα θα ήταν καλύτερα”, τόνισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Ο κ. Τζανάκης ανέφερε ακόμα ότι με κρούσματα 1.500 και 2.000 ανοίξαμε τον Δεκέμβρη, η διαφορά είναι ότι δεν είχαμε τα μεταλλαγμένα στελέχη.
Ωστόσο όπως είπε με υγειονομικά πρωτόκολλα θα μπορούσε να ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές χωρίς επιβαρυμένο φορτίο.
«Δηλαδή κάθε εβδομάδα για τεστ στους εργαζόμενους καλυμμένο από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Το λιανεμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει σε περιοχές χωρίς επιβαρυμένο φορτίο ή συνοικιακά καταστήματα στην Αττική εάν δεν έχει φτάσει σε επίπεδο να βαφτεί κόκκινη ή να βάλουμε αυστηρά θέματα σε σχέση με την παρουσία ανθρώπων ανά τετραγωνικά. Μπορούμε ακόμη να ανοίξουμε τα καφέ η τα εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διευκρίνισε ότι μπορεί να ξεκινήσει σε περιοχές που είναι καλά και να εξαπλώνεται στις περιοχές που βελτιώνονται, όχι όμως τώρα στην Αττική που έχει πρόβλημα.
Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Πάσχα λέγοντας ότι μετά τις 20 Απρίλη θα μιλάμε σε άλλη βάση που θα επιτρέψει να κάνουμε καλύτερες γιορτές σε σχέση με πέρσι.
- Δημοσκόπηση: Ολική επαναφορά Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο – Ένας στους πέντε πολίτες δηλώνουν δυνητικοί ψηφοφόροι
- Πυροβολισμοί στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κεντάκι
- Τζέρεμι Ο. Χάρις: Ελεύθερος χωρίς κατηγορίες στην Ιαπωνία ο ηθοποιός του Emily In Paris μετά την υπόθεση MDMA
- Κέμνιτζ – Πανιώνιος 73-68: «Έμεινε» από δυνάμεις στο 4ο δεκάλεπτο…
- Agrotica: Η ΔΕΘ μεταφέρει την κλαδική έκθεση – Κινητοποιήσεις και αποχώρηση εταιρειών αλλάζει τον σχεδιασμό
- Τραγωδία στην Άρτα: Νεκρός ο οδηγός της νταλίκας που ανατράπηκε στην Ιονία Οδό


