Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και η Xiaomi στην κούρσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Και η Xiaomi στην κούρσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Πηγές του Reuters αναφέρουν

Η κινεζική Xiaomi, περισσότερο γνωστή για τα κινητά και τις έξυπνες οικιακές συσκευές της, γίνεται η τελευταία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που επενδύει στη φρενήρη κούρσα της ηλεκτροκίνησης.

Η Xiaomi σχεδιάζει ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που θα πωλείται με τη δική της μάρκα αλλά θα παράγεται σε εργοστάσιο της Great Wall Motor Co., του μεγαλύτερου κατασκευαστή ημιφορτηγών στην Κίνα, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζονται.

Λίγο μετά το δημοσίευμα το απόγευμα της Παρασκευής η μετοχή της Xiaomi ανέβηκε κατά 9%, ενώ η Great Wall είδε την τιμή της μετοχή της να αυξάνεται κατά πάνω από 15 στο χρηματιστήριο του Χονγκο Κονγκ και κατά το μέγιστο ημερήσιο όριο του 10% στο χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Το αυτοκίνητο θα απευθύνεται στη μαζική αγορά και θα συνδέεται με άλλες έξυπνες συσκευές στο οικοσύστημα της Xiaomi, ανέφερε το Reuters.

Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ, φέρονται όμως να ετοιμάζονται για επίσημη ανακοίνωση ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Η Xiami αντλεί σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από την αγορά κινητών τηλεφώνων όπου τα περιθώρια κέρδους είναι ισχνά. Εκτός από smartphone η εταιρεία παράγει μια ποικιλία έξυπνων συσκευών, από καθαριστές αέρα μέχρι ηλεκτρικά κουρτινόξυλα.

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας συνεργάζονται για την ανάπτυξη οχημάτων με νέες τεχνολογίες όπως η αυτόνομη οδήγηση.

Ο γίγαντας του Διαδικτύου Baidu, κάτι σαν την Google της Κίνας, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι συνεργάζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία Geely για νέο ηλεκτροκίνητο όχημα.

Είχαν προηγηθεί ρεπορτάζ για αντίστοιχα σχέδια της Apple και της Huawei.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024