Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το δώρο που έδωσε ο πρωθυπουργός

Το δώρο που έδωσε ο πρωθυπουργός

Μια σπάνια έκδοση του «Ιστορικού Λευκώματος  Της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821» στα αγγλικά δώρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ξένους ηγέτες που έφτασαν στη χώρα για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Μια σπάνια έκδοση του «Ιστορικού Λευκώματος Της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821» στα αγγλικά δώρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ξένους ηγέτες που έφτασαν στη χώρα για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Το «Ιστορικόν Λεύκωμα Της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821» (εκδόσεις Μέλισσα) εκδόθηκε το 1969, σε δύο εξαιρετικά εικονογραφημένους τόμους.

Τα κείμενα συνέγραψε ο καθηγητής Γεώργιος Τσούλιος και τα πρωτογράμματα φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Τάσος Χατζής. Στο «Ιστορικόν Λεύκωμα Της Ελληνικής Επαναστάσεως Του 1821» απονεμήθηκε το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, το 1971. Εκείνη την εποχή, χαρακτηρίστηκε ως μοναδικό εκδοτικό επίτευγμα στη δημοσίευσή του, καθώς ήταν το μεγαλύτερο (43×23εκ) έγχρωμο βιβλίο που είχε εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Οι δύο τόμοι αποτελούνται από 700 έγχρωμες σελίδες μεγάλης μορφής που εκτυπώνονται σε εικονογραφημένο χαρτί περιλαμβάνοντας 400 μοναδικούς πίνακες, 600 σπάνια χαρακτικά, παλιούς χάρτες και ένα χρονολόγιο των επαναστατικών γεγονότων.

Το Λεύκωμα παρουσιάζει τις ηρωικές μορφές και τα γεγονότα της μεγάλης εξέγερσης που γέννησε το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Κάθε εικόνα των χερσαίων και θαλάσσιων μαχών και των βασικών μορφών του αγώνα για  την Ελευθερία, συνοδεύεται από ιστορικό υλικό, βασισμένο σε ιστορικά κείμενα, βιογραφίες και περιοδικά.

Το εξώφυλλο του πρώτου τόμου κοσμεί  το έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη (1819-1878) «Μάχη στα στενά των Δερβενακίων», ενώ το εξώφυλλο του δευτερου τόμου  κοσμεί  «η Έξοδος του Άρεως», του Κωνσταντίνου Βολανάκη (1837-1907).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024