Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, 300 νέα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους το πρώτο 10ημερο του Απριλίου συμπληρώνοντας τα όποια κενά υπάρχουν σε 16 συνολικά γραμμές, με τη διαδικασία του leasing.

Την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κάνοντας γνωστό ότι θα θ προστεθούν περισσότερα λεωφορεία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, 300 νέα λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους το πρώτο 10ημερο του Απριλίου συμπληρώνοντας τα όποια κενά υπάρχουν σε 16 συνολικά γραμμές, με τη διαδικασία του leasing.

«Από τον Ιανουάριο ήμασταν έτοιμοι να το πράξουμε. Χθες ενημερωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι ανακάλεσε την πράξη του 6ου κλιμακίου που είχε προσωρινά “παγώσει” τον διαγωνισμό και έτσι θα δούμε τα νέα αυτά λεωφορεία να κυκλοφορούν από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στις γραμμές που θεωρούνται επιβαρημένες» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα φθάσουμε σε έναν αριθμό 1500 λεωφορείων. Τον αριθμό αυτό είχαμε να δούμε πάνω από 7 χρόνια» είπε ο κ. Καραμανλής τονίζοντας ότι η ανάταξη του στόλου φθάνει το 200%. Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι έγιναν προσλήψεις νέων οδηγών, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε πολύ γρήγορους χρόνους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο τιμόνι.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι μετακινήσεις για έναν μεγάλο αριθμό ανέργων θα είναι δωρεάν σε όλα τα μέσα και για όλες τις διαδρομές.

Προσλήψεις οδηγών

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι έγιναν προσλήψεις νέων οδηγών, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε πολύ γρήγορους χρόνους, οι οποίοι βρίσκονται μάλιστα ήδη στο τιμόνι.

Καταλήγοντας, δε, για τα μέτρα κατά της διασποράς του κοροναϊού, τόνισε ότι η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες για να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η οποία θα τοποθετήσει μηχανήματα καθαρισμού μέσα στους συρμούς του Μετρό, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Αφού ανακοίνωσε, δε, ότι οι μετακινήσεις για έναν μεγάλο αριθμό ανέργων θα είναι δωρεάν σε όλα τα μέσα και για όλες τις διαδρομές, κατέστησε σαφές πως:
«Δεν πρόκειται να δεχθούμε να κυκλοφορεί λεωφορείο που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr