Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα η πρωτεύουσα - Στολίστηκε με 5.000 λουλούδια και 800 σημαίες

25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα η πρωτεύουσα – Στολίστηκε με 5.000 λουλούδια και 800 σημαίες

Στο Σύνταγμα, στην πλατεία με τον υψηλότερο συμβολισμό για την πόλη και τη χώρα, 5.000 λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε επιφάνεια 144 τ.μ

Ξεχωριστό χρώμα αποκτά η Αθήνα για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Με τα χρώματα της Ελλάδας και της Άνοιξης, με φως και λάμψη, γίνεται οικοδέσποινα και μοιράζει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Στο Σύνταγμα, στην πλατεία με τον υψηλότερο συμβολισμό για την πόλη και τη χώρα, 5.000 λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε επιφάνεια 144 τ.μ. Μία σύνθεση που δημιούργησαν οι γεωπόνοι και οι τεχνικοί του Δήμου Αθηναίων και περιστοιχίζεται από ειδικά φωτιζόμενες εξέδρες με 200 σημαίες, μία για κάθε έτος μετά την επανάσταση, που συμβολίζουν τους αγώνες και την πορεία του έθνους στο χρόνο και την παγκόσμια ιστορία μέχρι σήμερα.

Τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κοσμούν 800 σημαίες και 400 θυρεοί, ντύνοντας στα γαλανόλευκα ολόκληρη τη διαδρομή τους, ενώ, και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, πλατείες, παρτέρια και πάρκα, αποκτούν περισσότερο χρώμα από λουλούδια και φυτά.

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας φωτίζονται τα σιντριβάνια της πόλης που πολύ πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν, με αποκορύφωμα το πλέον συμβολικό σιντριβάνι της Αθήνας στην ολοκαίνουργια πλατεία Ομονοίας.

Το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας, με ένα εκπληκτικό 3D mapping, τυλίγεται από την ελληνική σημαία και φωτίζεται από τη λάμψη των χρωμάτων της.

Η πόλη προετοιμάζεται για μία μοναδική γιορτή, προσαρμοσμένη στις υγειονομικές συνθήκες, έχοντας φροντίσει για την απολύμανση, τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό όλων των σημείων της.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024