Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικό δίκτυο κατασκόπων με στόχο τα σχέδια του F-16 Block 70 στη Βουλγαρία

Ρωσικό δίκτυο κατασκόπων με στόχο τα σχέδια του F-16 Block 70 στη Βουλγαρία

Η σύλληψη έξι Βούλγαρων πολιτών ως κατασκόπων της Μόσχας έχει δυναμιτίσει τις σχέσεις Σόφιας και Μόσχας, ενώ έχει σημάνει συναγερμό και στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

«Σταματήστε να κατασκοπεύετε τη Βουλγαρία!». Αυτό το μήνυμα έστειλε προς τη Μόσχα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, στο φόντο της σύλληψης έξι συμπολιτών του στη Σόφια, την περασμένη Παρασκευή, για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας – εκ των οποίων, όπως έγινε γνωστό, ο ένας αφέθηκε ελεύθερος εξαιτίας της συνεργασίας του με τις αρχές.

«Έχουμε μια καλή συνεργασία με τη Ρωσία σε μια σειρά τομείς, όμως αυτού του είδους η κατασκοπευτική δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει. Διακηρύττουμε πάντα τη φιλία μας με τη Ρωσία, όμως σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε την εθνική μας ασφάλεια και ανεξαρτησία», πρόσθεσε ο Μπορίσοφ, καθιστώντας σαφές ότι δεν επιδιώκει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Ωστόσο, η υπόθεση αφορά άμεσα τόσο το ΝΑΤΟ, του οποίου η Βουλγαρία είναι μέλος όσο και τις ΗΠΑ. Όχι μόνο επειδή η Ρωσία βρίσκεται ούτως ή άλλως στο στόχαστρό τους (όπως έδειξε και η πρόσφατη επίθεση Μπάιντεν κατά Πούτιν), αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Όπως έχει γίνει γνωστό, στόχος του δικτύου των κατασκόπων ήταν τα σχέδια του νέου σύγχρονου αμερικανικού μαχητικού F-16 Block 70 της Βουλγαρίας, η οποία μάλιστα είναι από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που το προμηθεύεται.

«Η Βουλγαρία είναι φίλη, σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εταίρος. Παρακολουθούμε προσεκτικά την έρευνα για το ύποπτο ρωσικό κατασκοπευτικό δίκτυο. Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά την κυριαρχία της Βουλγαρίας και στέκονται στο πλευρό της απέναντι σε αυτού του είδους τις βλαπτικές δραστηριότητες στο έδαφός της», έγραψε στο Twitter το Σάββατο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024