Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, ο Έλτζιν Μπέιλορ.
Η δυσάρεστη είδηση προκάλεσε μεγάλη θλίψη στους πρωταθλητές του ΝΒΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον χώρο του αμερικανικού μπάσκετ, μιας και ο εκλιπών υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ομάδας του Λος Άντζελες.
Όπως έκαναν γνωστό με ανακοίνωσή τους οι «Λιμνάνθρωποι» ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια.
Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1934 και για 14 σεζόν προσέφερε τις υπηρεσίες του σε Μινεάπολις και Λος Άντζελες Λέικερς, όπου και «κρέμασε τα παπούτσια του» το 1971, βάζοντας τέλος σε μία ονειρεμένη καριέρα στην οποία είχε κατά μέσο όρο 27.4 πόντους, 13.5 ριμπάουν και 4.3 ασίστ.
Ο Μπέιλορ πέθανε στο σπίτι του ενώ δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Λέικερς απέσυραν στις 3 Νοεμβρίου 1983 τη φανέλα με το Νο 22 με το όνομά του ενώ στις Απριλίου 2018 έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος προς τιμήν του έξω από την έδρα των «λιμνανθρώπων», το Staples Center.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Έτοιμοι να προχωρήσουν σε μια ιστορικής σημασίας ανταλλαγή είναι οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι σύμφωνα με τα αμερικανικά ρεπορτάζ, έχουν αποφασίσει να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Συνέχεια απόψε (13/5) στα πλέι-οφ και στα ντέρμπι που πλέον κρίνουν μονάχα το δεύτερο «εισιτήριο» για το Champions League. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στις 19:30.
Τη νίκη που θα τον στείλει στο Final-4 της Euroleague στο... σπίτι του, ψάχνει το βράδυ της Τετάρτης (13/5, 22:00) ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Βαλένθια, στη «Roig Arena».
Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να έχει ξεχωρίσει τον Έντσο Μαρέσκα ως βασικό υποψήφιο για την επόμενη μέρα στον πάγκο της, σε περίπτωση αποχώρησης του Πεπ Γκουαρντιόλα.