Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύκολη πρόκριση για την Τσέλσι (2-0)

Εύκολη πρόκριση για την Τσέλσι (2-0)

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Τσέλσι έκανε το καθήκον της απέναντι στη Σέφλιντ, επικράτησε με 2-0 και προκρίθηκε για ακόμη μία χρονιά στα ημιτελικά του FA Cup.

Συνήθεια έχουν γίνει τα ημιτελικά του FA Cup για την Τσέλσι τον 21ο αιώνα… Για άλλη μία χρονιά, οι «μπλε» του Λονδίνου κατάφεραν να προκριθούν στην τελική τετράδα του αρχαιότερου θεσμού στην ιστορία του ποδοσφαίρου, επικρατώντας με 1-0 της Σέφιλντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έκανε το καθήκον της και με το αυτογκόλ του Όλιβερ Νόργουντ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και ένα του Ζίγιες στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, προκρίθηκε για 15η φορά τα τελευταία 21 χρόνια στα ημιτελικά του FA Cup, γράφοντας ιστορία, καθώς καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να βρεθεί τόσες φορές στους «4» του θεσμού στον 21ο αιώνα!

Χαλαρός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά, με την Τσέλσι να έχει μία ανούσια κατοχή, χωρίς να δημιουργεί κάποια κλασική ευκαιρία… Το γκολ για την ομάδα του Τούχελ ήρθε από το… πουθενά, με τους «μπλε» να παίρνουν προβάδισμα στο 24ο λεπτο χάρη στο αυτογκόλ του Όλιβερ Νόργουντ, ο οποίος στην προσπάθεια του να σταματήσει το σουτ του Τσίλγουελ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Σέφιλντ άρχισε να πιέζει στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά με τον ΜακΓκόλντριγκ, με τον φορ των «λεπίδων» να αστοχεί από πολύ κοντά και να στέλνει την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

Ενώ στα τελευταία λεπτά, ο Μπρούστερ έχασε μοναδική ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι. Τελικά, το γκολ ήρθε από την Τσέλσι με τον Χαμίκ Ζίγιες να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό 2-0 με ένα άψογο πλασέ και να κλειδώνει την πρόκριση της Τσέλσι στα ημιτελικά του FA Cup…

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τσίλγουελ, Ζουμά, Έμερσον, Κρίστενσεν (63’ Αθπιλικουέτα), Χάντσον Οντόι (72’ Χάβερτς), Γκίλμουρ (72’ Ζιγές), Κόβατσιτς, Μάουντ, Πούλισικ (83’ Καντέ), Ζιρού (63’ Τζέιμς)

ΣΕΦΙΛΝΤ: Ράμσντεϊλ, Μπάλντοκ, Γιαγκέλκα, Στίβενς, Όσμπορν, Μπογκλ (90’ Μουσέ), Λούντστραμ, Νόργουντ (79’ Μπρούστερ), Φλεκ, ΜακΓκόλντρικ, ΜακΜπέρνι(75’ Μπερκ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024