Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι επενδύσεις, το Ελληνικό και τα λιμάνια

Οι επενδύσεις, το Ελληνικό και τα λιμάνια

Επανεκκίνηση και φυγή προς τα εμπρός θέλουν στην κυβέρνηση

Η πανδημία του κορωνοϊού και πώς θα ανοίξει η οικονομία μπορεί να απασχολεί τους πάντες, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι και άλλοθι για να μην προχωρούν μεγάλες επενδύσεις που θα αλλάξουν και το κλίμα.Αλλωστε, το αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας, με μόλις 45 εκατ. ευρώ έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2020, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ακόμη κι αν η πανδημία έχει σαρώσει τα πάντα.

Στην κυβέρνηση, μαθαίνω, έχουν αρχίσει να αναζητούν τρόπους για να ξεμπλοκάρουν μια και καλή σημαντικά έργα που θα φέρουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Για παράδειγμα, το Ελληνικό πέρασε από τη Βουλή και μένουν πλέον λίγες εκκρεμότητες για να μπουν πραγματικά μπουλντόζες.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, και με γεωπολιτικές προεκτάσεις, έχει να κάνει με την αποκρατικοποίηση των τριών πρώτων περιφερειακών λιμανιών, της Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Καβάλας.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι μετά από μια μακρά… χαλαρότητα, θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαδικασίες και η β’ φάση του διαγωνισμού. Να θυμίσω ότι η υποβολή αρχικού ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, κι έκτοτε… σιγή ιχθύος.

Να θυμίσω επίσης ότι για το 67% του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη ενδιαφέρονται και οι Αμερικανοί ενώ για την Ηγουμενίτσα ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο όμιλος Grimaldi.

Με ισχυρούς εγχώριους παίκτες, όμως, όπως η ΓΕΚ, ο Κοπελούζος, η Goldair, αναμένεται μεγάλη μάχη ενώ και τα έσοδα για τα ταμεία δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024