Επανεκκίνηση και φυγή προς τα εμπρός θέλουν στην κυβέρνηση

Η πανδημία του κορωνοϊού και πώς θα ανοίξει η οικονομία μπορεί να απασχολεί τους πάντες, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι και άλλοθι για να μην προχωρούν μεγάλες επενδύσεις που θα αλλάξουν και το κλίμα.Αλλωστε, το αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας, με μόλις 45 εκατ. ευρώ έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2020, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ακόμη κι αν η πανδημία έχει σαρώσει τα πάντα.

Στην κυβέρνηση, μαθαίνω, έχουν αρχίσει να αναζητούν τρόπους για να ξεμπλοκάρουν μια και καλή σημαντικά έργα που θα φέρουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Για παράδειγμα, το Ελληνικό πέρασε από τη Βουλή και μένουν πλέον λίγες εκκρεμότητες για να μπουν πραγματικά μπουλντόζες.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, και με γεωπολιτικές προεκτάσεις, έχει να κάνει με την αποκρατικοποίηση των τριών πρώτων περιφερειακών λιμανιών, της Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Καβάλας.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι μετά από μια μακρά… χαλαρότητα, θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαδικασίες και η β’ φάση του διαγωνισμού. Να θυμίσω ότι η υποβολή αρχικού ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, κι έκτοτε… σιγή ιχθύος.

Να θυμίσω επίσης ότι για το 67% του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη ενδιαφέρονται και οι Αμερικανοί ενώ για την Ηγουμενίτσα ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο όμιλος Grimaldi.

Με ισχυρούς εγχώριους παίκτες, όμως, όπως η ΓΕΚ, ο Κοπελούζος, η Goldair, αναμένεται μεγάλη μάχη ενώ και τα έσοδα για τα ταμεία δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr