
Κοροναϊός : Πρόστιμα και συλλήψεις για παράβαση μέτρων
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το Σάββατο, 20.03.2021 συνολικά 64.658 ελέγχους και κατέγραψαν 910 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 287.600,00€.
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το Σάββατο, 20.03.2021 συνολικά 64.658 ελέγχους και κατέγραψαν 910 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 287.600,00€.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
1) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εννιά (9) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.
2) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300€ πρόστιμο σε δύο (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
3) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300€ πρόστιμο σε επτά (7) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
4) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τέσσερις (4) συνολικά συλλήψεις ιδιοκτητών οικιών για διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων, σε επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 12.000€ (4×3.000€) σε αυτούς και σε επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 12.000€ στους είκοσι έξι (26) συνολικά συμμετέχοντες, στις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου.
5) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 600€ πρόστιμο σε οκτώ (8) πελάτες για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
6) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300€ πρόστιμο σε τέσσερις (4) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
7) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 300€ πρόστιμο σε τρεις (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
8) Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
9) Η Ε.Α.Δ επέβαλε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο 300€ για μη χρήση μάσκας σε εργαζόμενο σε αρτοποιείο, σε περιοχή του Δήμου Αθηναίων.
- Ο βαλλιστικός έλεγχος ούτε αθωώνει ούτε καταδικάζει τον ύποπτο για την δολοφονία Κερκ
- Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο



