Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Οχθη : Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από «σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη στο κεφάλι»

Δυτική Οχθη : Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από «σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη στο κεφάλι»

Ο Ατεφ Γιούσεφ Χανάισα χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Δυτική Οχθη στα οποία ενεπλάκησαν Παλαιστίνιοι και στρατιώτες του Ισραήλ, σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι 42χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε αφού τραυματίστηκε από σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και επεισοδίων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.

Σφαίρα στο κεφάλι

Ο Ατεφ Γιούσεφ Χανάισα χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα οποία ενεπλάκησαν Παλαιστίνιοι και στρατιώτες του Ισραήλ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της επέκτασης ισραηλινού οικισμού, ανέφερε από τη δική του πλευρά ο δήμαρχος του χωριού Μπέιτ Ντατζάν, ο Αμπντελραχμάν Χανάνι.

Το χωριό βρίσκεται κοντά στη Νάμπλους.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «δεκάδες» παλαιστίνιοι «ταραχοποιοί» συμμετείχαν στα επεισόδια, πετώντας πέτρες εναντίον ανδρών του, που αντέδρασαν «πυροβολώντας στον αέρα».

Ανέφερε ακόμη πως ενημερώθηκε για τον θάνατο διαδηλωτή, αλλά δεν έδωσε εξήγηση για το συμβάν, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι η «αιτία θανάτου είναι άγνωστη» και ότι το περιστατικό «αναλύεται».

Ο δήμαρχος Χανάνι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισραηλινοί «στρατιώτες πυροβόλησαν μόλις πλησιάσαμε σε αυθαίρετο εβραϊκό οικισμό εγκατεστημένο κοντά στο χωριό».

Διαδηλώσεις

Το τελευταίο διάστημα γίνονται κάθε Παρασκευή διαδηλώσεις εναντίον του οικισμού αυτού και έχουν σημειωθεί αρκετές φορές επεισόδια.

«Αυθαίρετοι» αποκαλούνται οι οικισμοί που ανεγείρονται χωρίς άδεια και δεν αναγνωρίζονται από το εβραϊκό κράτος, που κατέχει τη Δυτική Οχθη από το 1967.

Ολοι οι οικισμοί στα κατεχόμενα θεωρούνται παράνομοι με βάση το διεθνές δίκαιο.

Περίπου 475.000 ισραηλινοί έποικοι ζουν στη Δυτική Οχθη, ανάμεσα σε 2,8 εκατ. Παλαιστίνιους. Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους κατέρρευσαν το 2014 και δεν είναι ορατή καμία προοπτική επανέναρξής τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024