Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιορκίνης: Μεγαλύτερη από ποτέ η πιθανότητα να έρθουμε σε επαφή με φορέα του κοροναϊού

Μαγιορκίνης: Μεγαλύτερη από ποτέ η πιθανότητα να έρθουμε σε επαφή με φορέα του κοροναϊού

Η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται.

Μεγαλύτερη από ποτέ είναι η πιθανότητα να έρθει κάποιος σε επαφή με φορέα του κοροναϊού, προειδοποίησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Σε αυτή τη φάση, το επίκεντρο της μετάδοσης βρίσκεται στις άτυπες κοινωνικές συγκεντρώσεις, στις οποίες δεν χρησιμοποιείται η μάσκα», είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, κατά τη διάρκεια της χτεσινής τακτικής ενημέρωσης για τον κοροναϊό στην Ελλάδα.

«Αυτή τη στιγμή, η πιθανότητα να έρθουμε σε επαφή με φορέα του κοροναϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας- συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά», προειδοποίησε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, σημείωσε ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων φαίνεται σχετικά σταθερός, αλλά υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έγινε μικρότερος αριθμός τεστ.

«Η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να αυξάνεται χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης. Ο ρυθμός επιβάρυνσης των ΜΕΘ εντός της περασμένης εβδομάδας επιταχύνθηκε σε ποσοστό 20%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με κοροναϊό αυξήθηκε δραματικά σε περισσότερες από 500 ανά ημέρα, επίπεδα που δεν έχουμε παρατηρήσει ποτέ από την αρχή της πανδημίας», επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

Οι εκτιμήσεις για το Rt πανελλαδικά παραμένουν ελαφρώς πάνω από το 1, σημείωσε, αλλά πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση οι εκτιμήσεις δεν δείχνουν σενάρια αποσυμπίεσης του συστήματος υγείας, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024