Αλλαγές ισχύουν από σήμερα σε όλη την επικράτεια στο πλαίσιο της άμεσης εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων

Αλλαγές ισχύουν από σήμερα στα μέτρα του lockdown, οι οποίες αφορούν τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Από σήμερα, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 21:00 και θα ισχύει έως τις 05:00 το πρωί, όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα.

Επίσης, ανοίγουν ξανά οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα. Οι επισκέψεις επιτρέπονται για έως τρία άτομα- εκτός αν πρόκειται για οικογένειες- και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων.

Για την επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και πάρκα οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν SMS με τον κωδικό 6, αλλά η μετάβασή τους θα πρέπει να γίνεται πεζή ή με ποδήλατο και όχι με όχημα.

Παράλληλα, έξι νέες περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για:

  • την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου
  • την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
  • τον δήμο Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
  • τους δήμους Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
  • τον δήμο Καρδίτσας

Υπενθυμίζεται ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας  καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 06:00.

Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από σήμερα και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Τέλος, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, «βγαίνουν» οι εξής περιοχές:

  • η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
  • η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου
  • Επιπλέον, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βγαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
  • Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας «βγαίνει» από το βαθύ κόκκινο
  • Τέλος, από το βαθύ κόκκινο βγαίνει και ο δήμος Ρόδου

Τα μέτρα στο «βαθύ κόκκινο»

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Παράλληλα, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr